Sanna Nielsen öppnar upp sig om hetsen: "Är det inte dags nu?"

Sanna Nielsen har sedan gravidbeskedet hållit sina känslor privat. Men nu berättar hon om sitt kommande mammaliv för första gången.

Slå på ljud

Tidigare i år gick den folkkära Allsång-programledaren Sanna Nielsen, 36, ut med glädjebeskedet att hon väntar barn med pojkvännen Joakim Ramsell, 49.

Bebisen som väntas komma under hösten/vintern blir Sannas första barn, men hon har velat hålla undan sina känslor kring att bli mamma från offentligheten.

– Det är en väldigt privat och väldigt personlig sak man går igenom, sa hon till Expressen i somras.

Sanna Nielsen öppnar upp sig om att bli mamma – och hetsen

I TV4:s Nyhetsmorgon berättar Sanna nu öppenhjärtigt om graviditeten.

– Det är ju så himla fint att få följa ett liv. Att få vara med på resan från start, att få vara där att stötta, supporta och guida så gott jag kan.

– Jag tänker att den här kommer få lära mig mycket också om livets resa, säger hon medan hon pekar på sin mage. Jag tänker att jag försöker gå in i det med ett lugn och med bara förväntan.

För Sanna, som alltid varit barnkär, har det varit en självklarhet att en dag få barn, men i och med hennes framgångar och "allt roligt som hänt i livet" har det dröjt något.

LÄS MER: Splittringen mellan Sanna Nielsen och Lotta Engberg

Under åren har hon gång på gång fått frågan om graviditet.

– När ska du ha barn? När skaffar du barn? Är det inte dags nu? för att man tydligen har åldern inne och så där, och det är väl mer den stressen som man kan uppleva då i att man gärna vill få bestämma själv. Jag har också varit väldigt ödmjuk inför det faktum att man skaffar inte barn, man får barn.

Sanna Nielsen om den tuffa tiden under graviditeten

Sanna var gravid under hela sommarens säsong av Allsång på skansen, och hon klarade det galant, även om många var oroliga att hon inte skulle orka hålla i gång i och med det intensiva jobbet som programmet medför.

– Det är så mycket som händer i kroppen, mentalt och för framtiden. Men jag är också väldigt glad att få kunna leva på som jag har velat, att jag har kunnat jobba och att jag fortfarande kan jobba och mår bra i det, jag har mått fantastiskt bra, det är jag tacksam över.

I början var det däremot inte lika lätt, då illamåendet ofta tog över.

– Det var bara ostmackor och flingor med mjölk som gällde då.

Foto: Instagram / Sannanielsenofficial

LÄS MER: Sanna Nielsen om rädslan och självkritiken: "Längtar tills jag vågar"

LÄS MER: Fruktansvärda beskedet till prinsessan Madeleine – mitt i krisen

LÄS MER: Tilde de Paula kritiseras – efter frågorna i direktsändning: "Leker med elden"