Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen: därför hoppar Carola av Let's Dance 2021

27 apr, 2021, 09:55 
Carola Häggkvist och Let's Dance

Carola Häggkvist lämnar Let's Dance – här är sanningen bakom det plötsliga avhoppet.

Annons
Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Carola Häggkvist är tveklöst deltagaren med mest stjärnglans i årets upplaga av Let's Dance.

Det tog flera år innan produktionsteamet lyckades övertala schlagerdrottningen att ställa upp. Den 20:e mars gjorde hon sin första dans, med partnern Tobias Karlsson, och fick högsta betyg av juryn.

– Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att Carola, det här är dansen som hela Sverige har väntat på i kväll, sa jurymedlemmen Dermot Clemenger i sändningen.

Därför hoppar Carola Häggkvist av Let's Dance

Men nu är äventyr alltså över i förtid. Carola hoppar av tävlingen, bekräftar TV4. Det är hälsan som spökar för 54-åringen.

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar, säger programledaren Petra Mede till TV4 enligt Expressen.

– Jag önskar henne verkligen allt gott.

Avhoppet kommer inte som en fullständig skräll eller en blixt från klar himmel. Carola har vid flera tillfällen berättat om hur kroppen tagit stryk av danstävlingens fysiska krav på deltagarna. Hon har bland annat slagit upp en gammal korsbandsskada.

Annons

Bakom kulisserna har hon kämpat för att ändå kunna dyka upp varje fredag och göra sitt bästa.

– Mitt knä är tejpat och jag har olika skydd på, men det funkar bra. Det är inget att hänga läpp för. Jag vred om knät under en aktivitet i ”Så mycket bättre” med Ola Salo. Korsbandet åkte och jag har valt att inte operera det, har Carola tidigare berättat enligt Expressen.

Tobias Karlsson om Let's Dance och Carola

Tobias Karlsson har valt att inte kommentera saken i medierna. Men det måste vara ett hårt bakslag för dansaren, som verkligen fått till en stark kemi med Carola.

Han uppskattade verkligen hennes perfektionism.

– Hon är ju elev och jag kan ju lite mer. Hon vill gärna kunna lika bra som jag, som har 35 år på nacken, på tio minuter. Men det går ju liksom inte, fast det är på god väg, sa Tobias Karlsson under pressträffen tidigare i år.

Annons