Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Måns Zelmerlöws och Carolas splittring – efter supersuccén

01 okt, 2023, 13:00 
I fjol gjorde Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw succé med sin julshow – men nu syns de inte ihop längre. Detta har hänt.
Annons

Förra året vid kring tid så syntes Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist i nästan varje tv-soffa. De skulle ju ut på julturnén A Grand X-mas ihop, som visade sig vara en riktig succé.

Men den uppmärksamme har noterat att den forne duon inte ger sig ut på vägarna i år igen. Och det hela har en förklaring.

Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”Brand logo
Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”

Måns Zelmerlöws om nerverna inför uppträdandet med Carola

A Grand X-mas var första gången Måns och Carola jobbade ihop och det skulle visa sig vara en "match made in heaven". Arenorna sålde slut, och hyllades av fansen.

Annons

Carola berättade i Nyhetsmorgon om det stjärnspäckade samarbetet:

– Jag älskar att jobba med en kille där det får landa i sångerna och texterna.

Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist på scen under sin julshow
Vilken duo!

Det var ju lite av en risk, eftersom de inte sjungit förut tidigare. Eller ja, förutom den där gången 2007 på kronprinsessan Victorias födelsedag, när veteranen Carola gjorde en grön Måns Zelmerlöw sällskap på scen:

– Det var ett av mina första tv-framträdanden efter ”Cara Mia” och jag var så fruktansvärt nervös, har Måns sagt om det hela.

Annons
Carolas kryptiska kärleksbesked: ”Jag är...”Brand logo
Carolas kryptiska kärleksbesked: ”Jag är...”

Därför jobbar inte Måns Zelmerlöw och Carola ihop

I år blir det däremot ingen turné, och duon har splittrats. Men det ligger inte något infekterat bråk eller dramatisk uppgörelse och puttrar. Det tillhörde ju faktiskt inte vanligheterna att Carola gjorde sina ikoniska julkonserter med någon annan.

I år har hon turnerat nästan oavbrutet med jubileumskonserter Carola 4 faces, och i mitten av december gör hon en enorm julkonsert med gospel-tema i maffiga Scandinavium i Göteborg. Vanligtvis gör hon sina konserter i Steninge slottslada, så det återstår att se om hon klämmer in även det.

Annons

Även Måns har fullt upp på eget håll. Han åker på turné med komikern Per Andersson med showen Tomten & Bocken som gör tolv stopp på arenor runt om i landet.

Vi får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på att få se stjärnorna återförenade i ett annat sammanhang. Om ska får tro Måns finns det god chans, i alla fall om hon fick önska:

— Jag vill bara göra det om igen. Det är väldigt sorgligt faktiskt att det är över, sa han efter fjolårets succé.

Foto: TT

Annons