Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen ute! Ebba Buschs kalldusch – okända skulden till Bianca Ingrosso

18 okt, 2022, 11:30 

Nu avslöjas nya uppgifter om Ebba Busch – första dagen som ny minister.

Annons
5 saker du inte visste om Ulf KristerssonBrand logo
5 saker du inte visste om Ulf Kristersson

Under tisdagsmorgonen var det dags för Sveriges nya statsminister att presentera de ministrar han valt ut att sitta i regering. Det är både nya doldisar och välkända namn på listan, bland annat KD-ledaren Ebba Busch.

Men nu avslöjar Dagens Nyheter uppgifter om Ebba Busch, som inte kan vara särskilt kul för henne att höra...

Nya uppdraget

I och med maktskiftet får Ebba Busch en helt ny roll i den politiska världen. I lördags berättade hon i en intervju att beslutet var klart, och under tisdagen var det alltså dags att berätta för Sverige vilka som sitter på makten.

Ulf Kristersson meddelade att hon blivit ny energi- och näringsminister och vice statsminister i den nya regeringen Kristersson.

Två tunga jobb att axla, men Ebba Busch har många år på nacken. Sedan 2015 är hon partiledare för Kristdemokraterna, och innan dess var hon 2010 kommunalråd i Uppsala.

Nu är det alltså dags för ännu större uppdrag.

Tillträdande vice statsminister Ebba Busch och tillträdande statsminister Ulf Kristersson.

Skuld till Bianca Ingrosso

Dagens Nyheter har tagit reda på att Ebba Busch under de senaste tre åren haft skulder hos Kronofogden. Under 2020, 2021 och 2022 är var det totalt tre separata skulder till ett värde på över 6000 kronor.

Däremot betalade Ebba Busch dessa skulder innan de blev fastställda och de gick därför inte till indriving hos myndigheten rapporterar tidningen.

Skulder ska bland annat ha gällt smink och kläder, och mer specifikt från Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA Cosmetics, där hon 2021 hade en skuld på 900 kronor.

I nuläget har Ebba Busch inga skulder.

DN har kontaktat Ebba Busch som bett om att få återkomma.

Foto: TT

Annons