Shirley Clamp hittade kärleken i
dejtingapp – kampen mot okända sjukdomen

Shirley Clamp hittade kärleken i <br>dejtingapp – kampen mot okända sjukdomen

Nu tävlar Shirley Clamp återigen i Melodifestivalen. Och en av hennes största supportrar lär vara kärleken Benny Rönnelöw.

Shirley Clamps kamp mot depressionen och vikten visade sig vara en okänd sjukdom.
Nu är artisten redo för Melodifestivalen igen – och vid hennes sida står kärleken Benny Rönnelöw som hon träffade via en dejtingapp.
Bara att hoppas det går bättre den här gången än när hon efter musiktävlingen blev inblandad i ett otäckt branddrama.
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!
0:40

Efter reklamen: MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!

(0:40)

Slå på ljud

Shirley Clamp slog igenom med buller och bång 2004.

Via "Andra chansen" slutade hon till sist på andra plats vid den stora Melodifestivalen-finalen i Globen.

Sedan dess har det gått upp och ner karriärmässigt.

Efter några bottenplaceringar i schlagertävlingen är hon nu tillbaka med tävlingsbidraget "Let there be angels" och showen "20 år på scen om man avrundar uppåt".

Men länge var livet en kamp för Shirley Clamp. Något som hon självutlämnande tar upp i nya föreställningen.

– Jag bjuder mycket på mig själv, om mina depressioner och separationer, om min taskiga självkänsla, om hur folk har hånat mig för min vikt. Men på ett lite skruvat vis, har hon sagt till Amelia.

Under många år led Shirley Clamp i det tysta av sjukdomen hypoteryos, en sköldkörtelsjukdom som ofta dyker upp i 40-årsåldern och symptomen är bland annat trötthet, nedstämdhet och värk.

Shirley Clamps okända sjukdom

Under många år led Shirley Clamp i det tysta av sjukdomen hypoteryos, en sköldkörtelsjukdom som ofta dyker upp i 40-årsåldern och symptomen är bland annat trötthet, nedstämdhet och värk. Läkarna hittade inte problemet direkt.

– Jag var trött, och även om jag ansträngde mig med kost och träning, blev jag inte av med den extra vikten. Vad är det som händer? tänkte jag.

Efter en tid sökte hon vård hon en specialist och fick till slut rätt hjälp, vilket gav henne livet och glädjen tillbaka.

Och inte nog med det.

Numera ar Shirley Clamp även hittat den stora kärleken i ishockeyprofilen Benny Rönnelöw, som bland annat spelat i Hammarby, Boden och Huddinge.

För Hälsoliv har sångerskan berättat:

– Med Benny fick jag avväpna mig. Det var som att hjärtat klädde av sig alla lager. Nu är jag helt öppen. För första gången investerar jag till 100 procent med öppet hjärta. I början kände jag en rädsla att förlora Benny, det är så mycket känslor som bara väller ut. Han är lugnare i det, hänger bara med och låter det vara bra. För första gången i mitt liv tror jag på att det här är för resten av mitt liv. Det känns underbart.

Shirley Clamp och delar av stora familjen på galej. Dottern Vilja, kärleken Benny Rönnelöw och hans barn Nicky och Nelly.

Karin Törnblom/TT

Shirley träffade kärleken Benny via dejtingapp

– Det hela började med att jag och min kompis Zandra satt och drack vin. Zandra tyckte att jag som älskar att träffa folk borde skaffa en dejtingapp. Jag sa att jag vill se människan och känna energin, men det går inte under pandemin. Så jag skaffade ett konto, men i stället för en bild tog jag ett tidningsurklipp med texten ”Shirley, 47”. Jag ville inte att någon galning skulle hitta mig på Tinder.

– På dejtingappen såg jag en bild på en stilig man med rödrutig flanellskjorta. Hans leende verkade så rogivande och det enda han skrivit var en Lundell-fras: ”Du är vacker som en framtid”. Fasen, lyssnar han på Uffe, tänkte jag. Han stack ut i mängden. När vi tog en lunch och pratade så kändes det bra direkt. Benny frågade om jag hade barn och jag sa att jag hade ett. ”Då har du fem nu”, sa han och skrattade. ”Är det samma mamma?” frågade jag. Han tyckte det var en relevant fråga.

Så numera har Shirley Clamp inte bara tonårsdottern Vilja, utan även fyra bonusbarn.

Vi får hoppas att de slipper samma drama under årets Melodifestivalen som sångerskan och hennes då sex månader gamla bebis fick genomlida efter deltävlingen i Göteborg 2009.

Vid tretiden på natten, mitt under efterfesten, gick Scandic Opalens brandalarm. Boende och artister rusade ner för brandtrapporna och undrade förvirrat vad som pågick.

Brandkår tillkallades till hotellet och ett tiotal rökdykare iklädda full utrustning stormade uppför hotellets trappor.

- Allt jag kunde tänka på var att jag ville rädda mitt barn. Det var oerhört otäckt, berättade Shirley Clamp som befann sig på rummet för Expressen efter tumultet.

Larmorsaken visade sig vara att någon med största sannolikhet rökt på rummet.

Det blir sjunde gången Shirley Clamp tävlar i Melodifestivalen.

LÄS MER: Efter tystnaden – Christer Björkman lämnar Sverige

LÄS MER: Stora konflikten kring Melodifestivalen – Tomas Ledin pekas ut