Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Shirley Clamps egentliga relation med Mello-konkurrenten – avslöjar

05 feb, 2022, 17:00 

Shirley Clamp berättar om känslorna och tankarna inför den första deltävlingen av Melodifestivalen 2022!

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!Brand logo
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!

Schlagerdrottningen Shirley Clamp är en av artisterna i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2022. I år kommer hon att tävla med balladen ”Let there be angels”.

Det är sjunde gången som Shirley tävlar i Melodifestivalen. Första gången hon tävlade var år 2003 med bidraget "Mr. Memory".

Shirley berättar för Svensk Dam på onsdagen att hon ännu inte hunnit bli nervös, men att hon ser mycket fram emot lördagen.

– Jag vet att det kommer komma nervositet och puls på lördag, och det välkomnar jag varmt för jag blir bättre av den känslan, berättar hon.

Shirley Clamp om sitt främsta hot i första deltävlingen

I den första deltävlingen tävlar Shirley mot följande bidrag:

Annons
  • Malou Prytz – Bananas
  • Theoz – Som du vill
  • Omar Rudberg – Moving like that
  • Danne Stråhed – Hallabaloo
  • Cornelia Jakobs – Hold me closer
  • Robin Bengtsson – Innocent love

Shirley berättar att hon tycker att rösten är en viktig del i ett bidrag, och på frågan om vem som är hennes främsta hot svarar hon:

– Jag tycker att Cornelia Jacobsdotter är en fantastisk sångerska. Jag älskar snygga röster och jag tycker att Cornelias lite hesa röst är fantastisk.

– Det har jag sagt till henne, hon är grym.

Shirley förklarar att hon därmed tror att det kan bli svårt för tittarna att välja mellan just henne och Cornelia, för att de har de stora rösterna.

Shirleys okända koppling till Cornelia Jakobsdotter

Shirley berättar att hon följt Cornelia ända sedan hon var liten, eftersom att hon känner hennes pappa Jakob Samuel, från bandet The Poodles.

– Jag har ju hört talas om den här lilla Cornelia sedan hon föddes, berättar Shirley.

Men istället för att se Cornelia som ett hot så väljer Shirley att se det som en fin möjlighet att lära känna henne i vuxen ålder.

Cornelia Jakobs som tävlar med låten Hold Me Closer vid fredagens repetition inför melodifestival deltävling ett i Stockholm på Avicii Arena 2022
Shirley har känt till Cornelia sedan hon föddes.

Stödet från familjen och pojkvännen

Shirley berättar även att hon har massvis med fint stöd runtomkring sig. Bland annat i form av sitt team, men även från familjen hemma i Borås som hejar från tv-soffan.

Även dottern hejar från tv-soffan, men däremot kommer pojkvännen Benny och bästa vännen Lotta vara på plats i Avicii Arena.

Annons