Skavlans kryptiska besked om Nyhetsmorgon: "Kan varken bekräfta eller dementera"

Fredrik Skavlan på Nyhetsmorgon

Foto: TV4

Jenny Strömstedt ställer frågan rakt ut.

5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!
0:37

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

(0:37)

Slå på ljud

Förra veckan gästade Fredrik Skavlan och Emma Molin gästade Nyhetsmorgon inför välgörenhetsgalan Hela Sverige Skramlar, som sändes på SVT. Galan blev oerhört lyckad, och efter två och en halv timme hade 63,6 miljoner samlats in för att stötta de som drabbas av kriget i Ukraina.

Förutom alla framträdanden av några av våra största artister, var det ett uppträdande som inte lämnade många ögon torra. Ukrainska sångerskan Maria Sur är en av de ukrainska invånare som flytt från kriget till Sverige, och som deltog på galan. Hennes vackra tolkning av låten Survivor skakade om hela Avicii Arena – och TV-sofforna.

Tillbaka i SVT

Att Fredrik Skavlan var programledare för galan innebar också att han gjorde en efterlängtad revansch i SVT. Efter att ha lagt den egna talkshowen och långköraren Skavlan på hyllan 2021, har rutan ekat tom från Skavlan.

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, sa Skavlan själv när han lade ner programmet.

Istället fyllde journalisten Carina Bergfeldt luckan med sin talkshow Bergfeldt, som även den gjorde stor succé. Under säsongen har soffan gästats av tunga namn. Lill-Babs tre döttrar, Stina Wollter och Anders Bagge är bara ett urval av dem.

Otydliga svaret på Jennys fråga

Det var när Fredrik Skavlan och Emma Molin gästade Nyhetsmorgon som programledaren Jenny Strömstedt ställde en rak fråga – till en aningen förvånad Skavlan.

– Du jobbar ju inte på SVT längre, du ska inte komma till ”Nyhetsmorgon” och programleda lite? frågade hon honom.

Skavlan börjar genast skratta, nästan nervöst och förvånat.

– I så fall ska jag inte avslöja det här och nu. Jättekonstigt...Jag kan varken bekräfta eller dementera! svarar han skämtsamt och fortsätter.

– Men det var ett härligt förslag, tänk vad trevligt vi skulle ha.

–Du är hjärtligt välkommen, svarar Jenny som väldigt gärna verkar vilja ha Fredrik Skavlan som kollega!

Foto: TV4

LÄS MER: Vändningen för Skavlan – plötsligt tillbaka i SVT

LÄS MER: Chockbilderna i Skavlan – på medlemmarna i Europe återförenade

LÄS MER: Tittarna ryter ifrån – efter missen i Nyhetsmorgon