Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soldoktorn tvingas säga farväl till Lotta Engberg – efter ett halvår som sambor

12 aug, 2021, 10:00 
AvIndra Nordemar

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg har varit ett par i lite mer än ett år, men nu skiljs de åt – Mikael ska på äventyr i Stilla havet.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

För ett och ett halvt år sedan fick Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg upp ögonen för varandra. Bara ett halvår senare hade de köpt hus ihop och sedan i mars i år kan de kalla sig för sambor.

Men nu har Doktor Mikael lämnat parets gemensamma villa...

Mikael Sandström tvingas lämna Lotta – ska bo på öde ö

Lotta Engberg kör som vanligt på som programledare för "Lotta på Liseberg". Men för "Soldoktorn" kommer sensommaren se annorlunda ut...Och sol, ja det kommer han minst sagt få en hel del av.

Tillsammans med ett gäng andra kända svenska profiler ska Mikael utmana sina gränser på en öde ö i Stilla havet.

Han är en av deltagarna i Discoverys nya satsning som bygger på det brittiska formatet "The Island". Kändisarna ska överleva på en obebodd ö utan mat, vatten eller andra förnödenheter. Samtidigt som de måste tampas med hunger och livsfarliga djur ska de även handskas med varandra.

Gruppen om fem består förutom Soldoktorn av Maria Montazami, Magdalena Graaf, Thomas Wassberg och Lisa Ajax.

Annons
Lär sig överlevnadstekniker – hur övermannas en krokodil?

Deltagarna har rest från Sverige till Panama City, och därifrån tagit sig till en ö belägen två timmar ut i Still havet.

Till en början ska de lära sig överlevnadstekniker, så som första hjälpen, hur man gör upp eld, hittar vatten och hur man agerar om strömmarna tar en.

"I dag ska vi lära oss att övermanna en kajman (krokodil)", skriver Magdalena Graaf på sin blogg.

Soldoktorn och Lotta Engberg isär

Snart beger sig deltagarna till en annan ö där det stora äventyret börjar. Soldoktorn och gänget kommer vara helt isolerade i 14 dygn. Även det medföljande kamerateamet lever under samma förutsättningar som de medverkande kändisarna.

– Vad händer när människor av i dag blir strandsatta på en öde ö? Hur klarar vi oss utan modern teknik och i jakten på vatten, mat, att göra upp eld och bygga skydd för natten? Det här är som Robinson, fast på riktigt, säger Aron Gabrielsson, producent på Discovery till Expressen.

Lotta får leva utan sin kärlek i över två veckor, helt utan kontakt, och troligtvis med en hel del oroande tankar...

Foto: TT

Annons