Soldoktorns varning till OS-guldmedaljören Armand Duplantis – efter skandalen

Soldoktorns varning till OS-guldmedaljören Armand Duplantis – efter skandalen

Kronprinsessan Victorias vän Armand "Mando" Duplantis tog ett riskabelt beslut efter vinsten, nu är det flera som reagerar på beteendet: "Hans värsta fiende", säger Mikael Sandström.

6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!
Slå på ljud

Armand Duplantis tog hem OS-guld i stavhopp i Japan. Men nu är det vinsten i Bryssel som uppmärksammas – eller snarare händelsen efter.

När han tog hem sin fjärde Diamond League-tävling, med bravur, ville 21-åringen fira vinsten, men chockbeteendet har fått flera att reagera.

Friidrottaren Armand Duplantis chockbeteende efter vinsten

Medan Armand sprang framför publiken i eufori blev han plötsligt erbjuden alkohol. En man in publiken sträckte fram sin öl till "Mando" som tog emot den – och svepte den.

– Det kunde ha varit hans värsta fiende, säger Mikael "Soldoktorn" Sandström efter friidrottarens val.

Mikael Sandströms om "Mandos" val

När Mikael Sandström gästar TV4:s nyhetsprogram "Efter fem", med Tilde de Paula i spetsen, får han frågan vad beteendet skulle kunna få för konsekvenser.

– Om det var vanlig starköl på fyra, fem procent kommer han att nå 0,20 eller 0,25 promille på 30 eller 40 minuter. Sedan händer det inte så mycket mer, säger Sandström i programmet.

Men Armands pappa, Greg Duplantis, blev besviken över sin sons agerande.

Hur kunde han veta vad som faktiskt fanns i glaset?

En oro som Soldoktorn delar.

– Den oron är absolut befogad. Det kan ju ha varit hans värsta fiende som stod där. Man har ju ingen aning. Alkoholen är inte farlig för honom, det här händer ju så enormt sällan. Men vad som var i glaset kan han inte veta. Det där vill vi helst inte att han gör igen.

Foto: TT

LÄS MER: Bianca Ingrossos lyxköp – här är svindlande prislappen!

LÄS MER: Sanningen bakom Hanna Hedlunds och Martin Stenmarcks chockskilsmässa

LÄS MER: Margrethes tårar – i TV: ”Det var chockartat och våldsamt”