”Sommardoktorn” i TV4: här är hans okända förflutna – därför känner du igen honom!

07 jul, 2021, 14:07 
Nämen, är det inte…? Jo, ”sommardoktorn” Marcus Olausson i Nyhetsmorgon är han du tror!
Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Vanligtvis brukar vi se doktor Mikael Sandström, 63, sitta i morgonsoffan i Nyhetsmorgon i TV4 och svara på tittarfrågor om olika sjukdomar och åkommor.

Nu är ju sommaren här och likaså semestrarna, och självklart ska ju ”Soldoktorn” också få sin välbehövliga ledighet!

I stället fylls doktor Mikaels plats i soffan under sommarmånaderna av läkaren Marcus Olausson, 35. Han jobbar i dag som ST-läkare inom allmänmedicin i Stockholm, men du känner nog inte igen honom för detta. Nej, sanningen är en helt annan!

ST-läkaren Marcus Olausson, 35, vikarierar för doktor Mikael i ”Nyhetsmorgon” i sommar och svarar på tittarfrågor i TV4.
ST-läkaren Marcus Olausson, 35, vikarierar för doktor Mikael i ”Nyhetsmorgon” i sommar och svarar på tittarfrågor i TV4.

Spelade ”Herkules” i populära TV4-programmet

Marcus har varit med i tv tidigare, men i ett annat sammanhang. 2014 maskerade han sig själv med blont hår och äntrade han en arena som som någon helt annan än sig själv.

Annons

Som karaktären ”Herkules” försvarade han utmanare från att samla poäng i olika grenar i TV4-programmet Gladiatorerna. Utmanarna kunde vara vanliga svenskar och gladiatorerna bestod av muskulösa män och kvinnor. Programmet sändes i TV4 i två omgångar, 2000–2004 och 2012–2017, på fredagar på bästa sändningstid.

Marcus Olausson som gladiatorn Herkules i TV4-programmet ”Gladiatorerna”.
Marcus Olausson som gladiatorn Herkules i TV4-programmet ”Gladiatorerna”.

Svårt att gå från gladiator till läkare

Men Marcus Olaussons val att gå från gladiator till läkare var inte helt lätt.

– Jag har haft kollegor som tycker det är jättekul och gillar att skoja med mig och driva med min bakgrund. De ser det som en rolig grej. Men på andra avdelningar har folk varit ganska nedlåtande. Jag har lärt mig den hårda vägen att det är bäst att hålla tyst om det ibland – för vissa tycker att det är fjomperi, har han tidigare sagt i en intervju med Sjukhusläkaren.

Annons

– De har en lite gammaldags syn och tycker att de här båda rollerna ska hållas åtskilda, vilket jag ju ändå gör. En enda gång har jag blivit igenkänd som gladiator när jag har varit på ett sjukhus och det var ett litet barn som kände igen sin idol från tv. Det var bara jättegulligt, säger Marcus Olausson till tidningen.

Foto: TV4

Annons
I annonssamarbete med Dermarome