Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soraya Lavasani berättar om sveket – efter plötsliga upptäcken: "Ta hand om er"

26 okt, 2023, 06:30 

Nyhetsmorgon-stjärnan Soraya Lavasani har gjort en trist upptäckt. Hon blir utnyttjad.

Annons

När hon syns i Nyhetsmorgon har Soraya Lavasani alltjämt ett leende på läpparna. Men på sin privata Instagram tvingas hon nu ryta ifrån – hon har upptäckt att hon blivit utsatt för ett svek.

Nu varnar stjärnan andra att inte falla i samma fälla.

Soraya Lavasanis tuffa tid: ”Lärt mig den hårda vägen”Brand logo
Soraya Lavasanis tuffa tid: ”Lärt mig den hårda vägen”

Soraya Lavasani ryter ifrån efter bedrägeriet

Soraya har nämligen blivit ansiktet utåt för en bluffsajt, något som drabbat många svenska kändisar på sistone. I detta fall har man använt Nyhetsmorgon-stjärnans namn och bild i falska artiklar som gör reklam för viktnedgångspreparat.

I texten utger man sig för att vara Soraya, och det står bland annat att hon "själv varit missnöjd med sin kropp" och "vet hur det känns när drömkroppen verkar vara en ouppnåelig önskan" innan hon testade preparatet.

Annons

Men detta stämmer givetvis inte.

– Jag vill bara understryka att det naturligtvis är bluff och båg!!! Jag är ALDRIG frivilligt med i reklamsammanhang och att jag används som ett ansikte för just detta känns extra svinigt, skriver hon på Instagram och avslutar med en vädjan:

– Så igen - alla dessa typer av annonser är fejk!! Anmäl gärna om ni råkar på någon.Tack och var rädda om er

Kändisarna ryter ifrån – vill stoppa bluffartiklarna

Visst är det ett enormt svek att få sin identitet kapad på liknande vis. Speciellt eftersom man vill lura till de som litar på Soraya, och ser upp till henne. Men hon är inte ensam. Nyhetsmorgon-kollegan Jenny Strömstedt har länge tampats med samma problem. Även Casper Janebrink och Niklas Strömstedt har varit utsatta.

– Jag blir djupt upprörd över att de här annonserna bara ligger kvar och ligger kvar – och ingenting händer, har Jenny sagt till TV4.

Hon kontaktades av folk som blivit lurade på pengar, efter att ha klickat på sådana bluffartiklar och satsat pengar. Även Fredrik Skavlan var med om samma:

– Det var en kvinna som kontaktade mig som hade spenderat tre miljoner kronor på det här. De pengarna ser hon aldrig igen. Det är otroligt sorgligt, sa Skavlan i Efter fem.

– Jag och Jenny är programledare, vi har ju trovärdighet. Därför kan jag såklart förstå att folk plötsligt tror på det. Det känns obehagligt.

Foto: TT

Annons