Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soraya Lavasani utbytt i Nyhetsmorgon – verkliga anledningen

11 okt, 2021, 14:00 
AvIndra Nordemar

Soraya Salvani uppskattas av många som programledare i Nyhetsmorgon. Men nu har hon plöstligt blivit ersatt av en annan TV4-profil.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Flera miljoner svenskar ser på Nyhetsmorgon varje vecka, vilket gör morgonprogrammet till landets största.

Tittarna möts dagligen av olika programledarduor som leder dem genom aktuella nyheter och händelser. Några som ofta håller ihop är bland annat parhästarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt, samt Soraya Lavasani och Martin Järborg.

Men under måndagens sändning var Soraya plötsligt utbytt...

Kritiken mot Soraya Lavasani efter händelsen i Nyhetsmorgon

Radarparet Martin Järborg och Soraya Lavasani är uppskattade av många och har hållit ihop i tv-rutan en längre tid.

"Dom är så vansinnigt bra, matchar varandra och har en varm framtoning. Släpper fram varandra", skriver en tittare om deras samspel på Nyhetsmorgons Instagram-konto.

När restriktionerna släppte den 29 september firade duon med en kram i studion. Och när det var Kanelbullens dag häromdagen, firades det givetvis med nybakade bullar av bagaren Martin Löf.

Annons

Men då var det en tittare som noterade att Soraya råkade hosta till, och det ville personen gärna dela med sig av.

"Vore det inte förståndigt att Soraya vore hemma tills hon blir frisk???? Hon stör väldigt mycket med sitt hostande. Lika förra veckan. I dessa tider så behöver man visa hänsyn. Med eller utan corona".

Soraya Salvani ersatt av TV4-profil i Nyhetsmorgon

Soraya svarade användaren att hon var fullt frisk men att luften i studion är torr. Men nu verkar det trots allt som att det kanske inte var en helt felaktig observation ändå.

När tittarna slog på teven på morgonkvisten i början av veckan syntes inte Soraya till, i stället fick de se Jenny Alversjö vid Martin Järborgs sida.

På Instagram förklarade Soraya sedan varför hon blivit ersatt.

"Och så slog den till - den klassiska dunderförkylningen. Båda jag och barnen har varit rätt så däckade i flera dagar.. ja åtminstone jag, barn har ju en outgrundlig förmåga att leva rövare trots feber och hosta. SÅ trist att inte kunna sända Nyhetsmorgon men tack och lov för fina kollegor som ställer upp - tack Jenny Alversjö."

Foto: TV4, TT

Annons