Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorgen för Mia Parnevik – kunde inte finnas där på Jespers stora dag

28 jul, 2023, 13:00 
Samuel Björn
Jesper Parnevik och Mia Parnevik
Mia Parnevik missade Jesper Parneviks stora dag.

Därför kunde inte Mia vara där på Jespers stora dag.

Annons
Mia och Jesper Parnevik - allt om parets kärlekshistoriaBrand logo
Mia och Jesper Parnevik - allt om parets kärlekshistoria

Jesper Parnevik blev igår invald i svensk golfs Hall of fame. Han tog emot priset av Svenska Golfförbundet på Österåkers golfbana tillsammans med, nästan, hela familjen.

Mia och Peg Parnevik var nämligen inte med på Jespers stora dag.

"Fick gåshud"

1986 slog Jesper igenom inom golfvärlden, han blev snabbt en av Sveriges främsta golfare och kan idag titta tillbaka på en karriär med vunna tävlingar på PGA-Touren, uttagningar i det europeiska laget i Ryder Cup vid flera tillfällen samt en ranking som 7:e bäst i världen år 2000.

Nu när han tog emot inbjudan till Hall of fame och började blicka tillbaka på sin karriär så var det knappt så att Jesper själv förstått hur lyckad den varit.

– Det är först nu när man står här som man förstår vilken karriär man hade. Man har spelat lite golf här och där, men aldrig hunnit stanna upp, säger han till Expressen.

Annons

Jesper berättar för tidningen att han blev rörd över att få se bilder och videos från tidigare i hans karriär.

– Så blir det. Det var bilder från Barsebäck när jag vann och Mia var gravid med Peg. Det var fantastiska bilder – jag fick gåshud.

Att få dela dagen med nära och kära var väldigt stort berättar Jesper som förklarar att det väntar ett stort firande efter Hall of Fame utmärkelsen.

– Det är helt fantastiskt att jag får dela det här med alla. Vi är en ganska stor familj, så det är inte ofta vi får chans att träffas så här. Vi har en galen släkt på det viset. Nu ska vi fira i kväll, säger han.

Jesper Parnevik
Igår blev Jesper Parnevik invald i svensk golfs Hall of fame av Svenska Golfförbundet.

Mia Parnevik saknades

Men Mia som varit vid Jespers sida i över 40 år kunde inte vara det denna gången.

Tillsammans har de tagit golfvärlden med storm, fått fyra härliga barn och blivit älskade av hela svenska folket med programmet Parneviks som sändes i fyra säsonger mellan 2015 till 2018.

Det var en sorg i dubbel bemärkelse för Mia under gårdagen, detta då anledningen att hon inte kunde medverka på Jespers stora dag var att hon var på begravning.

Annons