Splittringen mellan Björn och Agnetha – diskussionen om 43 år gamla händelsen får nytt liv

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog ABBA återförening

En grandios föreställning med extra allt. Så har Abba Voyage beskrivits inför premiären i London. De fyra ABBA-medlemmar, som har avbildats som avatarer, har förstås fått säga sitt om föreställningens innehåll – och de har inte varit helt överens.

Slå på ljud

Först två nya låtar och sen avslöjandet om en hologramkonsert i London. ABBA är tillbaka, efter 40 år, och det med besked. Släppet av de nya låtarna livesändes från flera platser runtom i världen och glädjen bland fansen var enorm. Nu kommer dessutom nya detaljer om den konsert som har premiär i London nästa år – då de fyra medlemmarna ska framträda i form av avatarer.

Kraven inför ABBA:s föreställning i London

– Det är en enorm apparat och vi har otroligt mycket människor, säger producenten Ludvig Andersson i en intervju i Musikguiden i P3.

Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus och Benny Andersson filmades i fem veckor i kroppsstrumpor inför arbetet. ”Abbatarerna” är modellerade efter hur medlemmarna såg ut 1978 och det beror möjligen på en smula fåfänga, avslöjar Ludvig Andersson under intervjun.

– Det hade mest att göra med att några av dem tyckte att de hade snygga frisyrer då – och det var inte Frida och Agnetha.

Åsikterna huruvida man skulle efterlikna "looksen", från 1978, gick alltså isär.

I "Svensktoppen" i P4 berättar Agnetha Fältskog hur tankarna gick inför återföreningen. Det var inte bara glädje – det har också funnits en hel del oro.

Agnetha Fältskog om oron inför comebacken

– Vi sa nog det från början. Det var ju väldigt längesen vi spelade in, så man är aldrig säker på att rösten ska hålla eller att det ska låta gammalt.

– Men det hörde vi ganska omedelbart på både Fridas och min röst att vi lät ungefär som förr.

Huruvida hela musikgruppen kommer att synas tillsammans i person igen är oklart, säger Agnetha.

– Det vågar jag inte riktigt säga, därför att vi är lite äldre nu och har lite småkrämpor. Men vi kämpar på och jag vågar inte säga det riktigt. För det är lite ovisst, det är det. Nu känner vi att nu är vi så glada för att vi har fått ihop det här.

LÄS MER: Anni-Frid och Agnetha: Sanningen om återföreningen

LÄS MER: Abba-Björn avslöjar: Så var äktenskapet med Agnetha

LÄS MER: Björn Ulvaeus ord om Agnetha: ”Hon ville verkligen inte”

Foto: TT