Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Splittringen mellan Maria Forsblom och Martin Järborg i TV4 Nyhetsmorgon

01 mar, 2021, 14:00 
Ellen Myrgård Lindén
Maria Forsblom Martin Järborg i TV4 Nyhetsmorgon
Programledarna Maria Forsblom och Martin Järborg har blivit en riktig succéduo i TV4:s Nyhetsmorgon. Men plötsligt en dag så dök Jenny Alversjö upp vid Martins sida i rutan. Här är anledningen till Marias frånvaro.
Annons
6 saker du inte visste om Ica-reklamenBrand logo
6 saker du inte visste om Ica-reklamen

På senare år har programledarparen i Nyhetsmorgon nästan blivit lika populära som programmet i sig. Tänker man på Steffo Törnquist tänker man på Jenny Strömstedt – och så vidare. Ett av paren består av Maria Forsblom och Martin Järborg och de har, precis som Steffo och Jenny, blivit sådär härligt synkade under sändningarna.

– Om man snubblar någon gång så vet man att han fångar upp en, har Maria Forsblom sagt om sin kollega i en tidigare intervju.

Maria Forsbloms relation med Martin Järborg i TV4

Tv-tittarna är helt enkelt vana vid att se de här personerna tillsammans. Därför var det många som blev förvånande när Maria plötsligt saknades, måndagen den 22 februari. Istället var det kollegan Jenny Alversjö som sa godmorgon till tittarna vid Martins sida.

Men alla frågetecken kring Maria behövde inte hänga i luften särskilt länge. TV4 själva tog nämligen ordet och förklarade anledningen bakom duons splittring.

Annons

”God morgon vänner! Maria har välförtjänt sportlov så Jenny hoppar in vid Martins sida den här veckan”, skrev en talesperson på Nyhetsmorgons Facebooksida.

Efter ledigheten kommer Maria och Martin att återförenas i rutan. Och det är mellan måndagar och onsdagar som tittarna får se dem intervjua gäster, provsmaka spännande menyer och rapportera om stora nyhetshändelser. Och visst blir det lättare att gå tillbaka till jobbet, efter ett sportlov, när man skrattar så mycket tillsammans med sin närmsta kollega.

– Det är mest tack vare honom eftersom han är den roliga av oss två, tycker jag. Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag får jobba med honom. Nu har vi jobbat ihop i tre månader och jag kan helt ärligt säga att det inte har gått en enda morgon utan att jag har skrattat innan klockan slagit 05.00, har Maria berättat för Hänt.

Foto: TT, TV4

Annons