Steffo Törnquist ryter ifrån efter hånet – inför alla: "Vad säger du?"

Steffo Törnquist ryter ifrån efter hånet – inför alla: "Vad säger du?"

Foto: TV4

Nyhetsmorgon-stjärnan Steffo Törnquist hånas efter sitt beslut. Nu ryter han ifrån.

En av TV4:s mest profilerade programledare är utan tvekan Nyhetsmorgons Steffo Törnquist. Med över två decennier i rutan bakom sig har han lyckats charma folket hemma i tv-sofforna.

Men inte ens Steffo Törnquist går säker. Nu har han blivit hånad, och Steffo är inte den som håller tyst.

5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
0:43

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

(0:43)

Slå på ljud

Steffo Törnquist euforisk efter bekräftade babylyckan: "En till att älska"

Steffo Törnquist om reaktionerna – vill att han ska sluta

Ja, det är sedan 2000 som Steffo rattat Nyhetsmorgon, och är vid det här laget nästintill synonym med programmet. På senare dagar har han av naturliga skäl trappat ned antalet sändningar, han är ju trots allt 67 år gammal och det finns mer i livet som lockar än jobb.

Jakt, golf, träning och ordförandeskap i både Knistad Herrgård som han också äger och Skokloster Wings and Clays – Steffo har bollar i luften så det räcker. Men han är inte redo att lämna rutan ännu, även om vissa kanske hade önskat det...

– Jag tror att det kan nog finnas en och annan som tycker jag att jag är en stoppkloss kanske, en gammal gubbe: "Vad fan, kan inte han sluta snart?" Det kan jag tänka mig, men det är absolut ingen som säger det eller signalerar det, berättar Steffo för Svensk Damtidning om Nyhetsmorgon-jobbet.

– För det är ett väldigt attraktivt jobb, och att ha en gubbe som suttit där i 44 säsonger och verkar fortsätta ett tag till kanske inte är optimalt. Men det är ingen som gör något åt saken.

Sofia Geite och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist vid Sofia Geites sida i Nyhetsmorgon, där vi är vana att se honom.

Foto: TV4

Steffo Törnquist öppnar upp om skilsmässan – har förlorat alla pengar

Steffo Törnquist slår tillbaka efter hånet

Ingen gör något åt saken alltså, och tur är väl det! Steffos raka framtoning och modiga skämt tillför onekligen något till aktualitetsprogrammet. Men nu har Steffo lämnat rutan ett tag, för varmare breddgrader.

Han befinner sig på den spanska solkusten, närmare bestämt Marbella. Väl på plats investerade den moderiktiga programledaren i en sprillans ny kavaj. Men den gick inte hem hos alla, berättar han på Instagram.

"Nu är plagget i fråga sydd i frotté, vilket fått mina bekanta här nere att i två, tre timmar håna mig😞" Skriver han och fortsätter med att ryta ifrån rejält, och fråga sina följare om deras åsikt:

"Vad säger du? Kavajen är väl för tusan en hit? Eller? (Fel svar kan resultera i block eller knäballe)."

I kommentarsfältet är det spridda skurar, men de flesta gillar kavajen. En följare ser till att peppa Steffo rejält.

"Skit i vad andra tycker. Hur många kavajer har en cigarrficka? Viktigt för dig. Frotté, toppen kan även användas som handduk. Jag tycker den är fin och passar dig, alltså till vardags. Det blir sommarens modegrej. Nästa år hänger en likadan på både Anders och Benjamin. Kavajen är en hit, Steffo."

Foto: TT/TV4