Steffos ord om drottningen i sändning går inte hem – gästen ryter ifrån

Steffos ord om drottningen i sändning går inte hem – gästen ryter ifrån

Foto: TV4

Steffo Törnquist och gästen hade olika syn på saken.

5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
0:43

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

(0:43)

Slå på ljud

Drottning Margrethe står just nu för den mest omskrivna kungliga händelsen på ett tag: hon fråntar fyra av sina barnbarn sina kungliga titlar.

Ett chockbesked i mångt och mycket, och inte minst är det prins Joachim och familjens ärliga och sårade reaktion som gjort att uppståndelsen är rejäl kring drottningens beslut. Men åsikterna verkar gå i tu.

Steffos konspirationsteori om prinsen får kollegan att ta avstånd

Orden om drottningen

Under fredagen var det Jenny Alversjö och Steffo Törnquist som ledde Nyhetsmorgon, varav den sistnämnda inte direkt är känd för att vara blygsam med vad han tycker.

Det skulle pratas kungligt, och Steffo gör det tydligt att han förtjusas av dramat som just nu stormar i det danska kungahuset.

– Det är kul för en gångs skull! Det är lite drama, säger Steffo om händelsen. Han syftar på prins Joachim, och barnens, oerhört starka reaktioner på att titlarna försvinner. De har bland annat uttryckt att de är chockade och ledsna.

På länk har de kallat in den kungliga experten Claes-Johan Larsson, som däremot verkar ha en annan bild av historian. Och dramat, ja, det tycker han inte är befogat. Han menar att det inte är så förödande för prinsarna.

– Som grevar och grevinnor är dom forfarande en del av tronföljden, Du kan inte gå ut och ta politisk ställning eller skaffa ett företag som prins och prinsessa. Man har gjort det enklare för dom framöver, så enkelt är det, säger han.

Silvia åtskild från familjen – oroande uppgifter skapar skriverier utomlands

Steffo avbryter samtalet

Men Steffo fortsätter att prata om att prinsarna blivit arga, och vill reda mer i hur det kommer sig. Claes-Johan säger att Margrethes beslut inte alls är så dramatiskt, och att alla borde läsa på hovets hemsida för att få läsa all fakta bakom beslutet.

– Men det har dom inte fattat, eftersom dom är sura, konstaterar Steffo, som verkar övertygad om Claes-Johans poäng.

Jenny Alversjö försöker däremot se det från en annan sida, att prinsarnas ilska och besvikelse visst kan vara befogad.

– Men kan det inte handla om identitet också? Prins Nikolaj är 23 år gammal, han har varit prins hela sitt liv. Han vet inte mycket annat. Det är ju att dra undan mattan, försöker hon.

– Nej. Han vet mycket annat. Prins Nikolaj och gänget arbetar ju som modeller och mycket annat i den familjen. Och får göra en hel del andra saker. Det här har man talat om familjen sedan i maj, så att det kan vara svårt att förklara det för de yngre barnen kan jag ha viss förståelse för, men i grunden handlar det om att göra livet lättare för dem, konstaterar Claes-Johan.

Till slut inser Jenny och Steffo att de kanske nått vägs ände, och att de har fått en annan bild av vad som egentligen hänt.

– Vi släpper det här. Det verkar som om vi har övervärderat prinsens reaktion, säger Steffo.

Det rådde dubbla bud i dagens sändning.

Foto: TV4

Foto: TV4