Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Steffos utspel i Nyhetsmorgon - hårda kritiken mot gästen: ”Det är svindåligt”

12 maj, 2023, 14:32 
AvFelicia Plåt
Koreografen Fredrik Rydman gästade Nyhetsmorgon under fredagen. Foto: TV4

Steffo hade starka åsikter om grannlandets Eurovision-bidrag.

Annons

Under fredagen var det Steffo Törnqvist och Jenny Strömstedt som ännu en gång satte sig tillsammans i Nyhetsmorgon som programledarduo. De har jobbat ihop i många år och intervjuat flera personer tillsammans och varit med om olika upptåg.

5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

I det senaste programmet av Nyhetsmorgon var det fokus på stjärnorna bakom Eurovision-bidragen. Bland annat intervjuade de den svenska koreografen Fredrik "Benke" Rydman.

Jobbar för Sveriges rivaler

Han har faktiskt vunnit Eurovision tillsammans med Måns Zelmerlöw och bidraget Heroes 2015, då han koreograferade numret. Även i år har han koreograferat, men denna gången är det för Sveriges rivaler, Finland.

Annons
Nyhetsmorgon
Eurovisionfinalen anordnas i Liverpool 2023. Foto: TV4

Finland är nämligen i år, likt Sverige, tippade att vinna. Och när Benke kommer in i Nyhetsmorgon öppnar Jenny Strömstedt upp skämtsamt med:

– Nu har jag bollat upp för att ställa frågan: Benke Rydman är du en svikare?, följt av att Benkes svar:

– Vissa tycker kanske det, det beror på hur mycket man älskar Eurovision, säger han och skrattar.

"Detta är svindåligt"

Han har koreograferat det finska bidraget "Cha cha cha" som handlar om att släppa loss. Vilket de också gör på scenen. Jenny Strömstedt beskriver uppträdandet som "rosa män i linor som dansar kring en grön gubbe". Men Benke säger att det ändå finns en tanke med allt. Och trots att numret är lite annorlunda går det verkligen hem hos publiken, då fansen älskar det.

Annons

Benke som har jobbat med Eurovision och Melodifestivalen tidigare menar att som koreograf måste man utgå från personen man koreograferar.

– Jag hade inte gjort "cha cha cha" om jag hade jobbat med Loreen, eller tvärtom, säger han.

Och precis som han säger så är nummerna väldigt olika, vilket Steffo håller med om och uttrycker sin åsikt om Finlands bidrag.

– Två helt olika nummer, Loreen är svinbra men lite pretentiöst, och detta är svindåligt med kul, säger han om Finlands bidrag.

– Men svinbra hantverksmässigt, fast men en annan ton, svarar Benke och skrattar.

– Jag håller med, instämmer Jenny.

Steffo och Jenny
Jenny och Steffo har jobbat ihop länge. Foto: TV4

Finalen

Nu är det bara en dag kvar tills vi får se vilket land det blir som tar hem glas-micken och blir vinnare av Eurovision 2023. Kanske blir det Finland, kanske blir det Sverige? Svaret får vi imorgon när vi sitter bänkade i tv-sofforna.

Annons