Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnan bryter tystnaden om cancern: "Aggressiv"

13 apr, 2022, 10:39 

Nu berättar den folkkära skådespelaren om sjukdomen.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Rolf Skoglund blev Gösta med hela svenska folket efter hans roll som den stressade pappan i klassikern "Vi hade i alla fall tur med vädret", där han spelade med Claire Wikholm. Den omtyckte 81-åringen har en lång och imponerande karriär bakom sig, både i teater, film och tv.

Men nu är karriären på paus. Idag berättade Rolf för Aftonbladet om det hemska sjukdomsbeskedet.

Vårdas på sjukhus

Rolf Skoglund har drabbats av prostatacancer, och har vårdats för den under en tid. Cancern är inget nytt besked för Rolf, utan något han tampats med i ett par år.

– Den är aggressiv enligt läkarna, men jag får ingen strålning och ingen operation. Jag vet inte varför. Jag får en spruta var tredje månad som håller det i schack, berättar han för Aftonbladet.

När Aftonbladet når Rolf vårdas han på sjukhus, den primära anledningen är inte cancern, utan starka magsmärtor.

– Jag ligger på Sabbatsberg just nu. Jag har starka smärtor och det är ingen som vet vad det är. Men jag har cancer sedan ett par år tillbaka och det kanske är det som är orsaken, men de vet inte, säger han.

Annons

Kontakten med ex-frun

Det råder besöksförbud på sjukhuset med anledning av pandemin, så Rolf får inte ta emot några påhälsningar av familjen. Rolf Skoglund var gift med Gabriella Skoglund och har tillsammans sonen Theodor.

– Men jag har kontakt med min fru. Vi är separerade sedan tio år, men vi är fortfarande goda vänner. Och min son som är tjugofem år har gärna kontakt med mig. Men min nuvarande status är tragisk, säger han till Aftonbladet.

Rolf Skoglund har en gedigen karriär bakom sig, med över fyrtio filmroller och desto fler i tv-rutan. Han har också gjort stor succé som Dramatenskådespelare, senast 2017 i Marie Louise Ekmans Försökskaninen. På senare tid har Rolf tagit ett kliv tillbaka, och framtiden är oviss enligt honom själv.

– Jag har inte jobbat på länge, men jag fick tillbaka på skatten så jag klarar mig. Jag var med i Mer panik i tomteverkstan förra året, det var nog det senaste jag gjorde. Eventuella framtidsplaner får livet avgöra.

Rolf Skoglund på premiären av filmen Lena 2021.

Foto: TT

Annons