Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor tittarilska efter inslaget i Nyhetsmorgon: "Fruktansvärt"

10 aug, 2022, 07:00 
AvIbraheem Alsalman
Inslaget väckte reaktioner.
Det hettade till efter morgonens inslag på TV4.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Varje morgon håller TV4:s succéprogram Nyhetsmorgon oss sällskap. I nästan fyra timmar får vi det absolut senaste i nyhetsväg och en hel del inslag. Det kan handla allt om politik till sport, väder och matlagning.

Under tisdagsmorgonen gästade hundcoachen Fredrik Steen morgonsoffan tillsammans med hunden Sara som är åtta månader gammal. Otrolig söt!

Anledningen bakom inslaget är att många lämnar nu tillbaka sina hundar som de skaffade när pandemin slog till 2020. Många tycks ha tröttnat på de fyrbenta djuren och inte orkar hålla koll på vad de har köpt.

Inslaget skapade en stor irritation bland tv-tittarna. Många utryckte frustration över situationen och frågade sig varför man skaffar en hund om man inte orkar ta hand om den.

Annons

En helt rimlig fråga.

Stor tittarilska efter inslaget i Nyhetsmorgon

I TV4:s kommentarsfält rasslade de arga kommentarerna in:

"Det var väldigt många som hörde av sig under pandemin och ville spontanköpa” valp av mig, folk som inte ens var villiga att komma på besök eller vänta på rätt valp…många skaffade sedan valp från andra håll inom en vecka efter vår kontakt. Vidrigt rent ut sagt", skriver en person.

"Det är bedrövligt , fruktansvärda människor som gör så , skam på dom och hoppas karma kommer till dom riktigt ordentligt", lyder en annan kommentar.

Hundcoachen Fredrik Steen stämmer in i kritiken. Under samtalet fick han frågor av programledarna Soraya Lavasani och Peter Lindgren. Främst vad man kan göra åt problemet:

– Jag känner igen problematiken. Det är inte kul och det är inte bra givetvis. Man har tagit vatten över huvudet. De flesta hundarna lämnas tillbaka precis innan de fyllt ett år. Alltså precis när en hund börjar bli besvärlig. Människor känner att det börjar bli bökigt och svårt, säger Steen innan han avslutar med en varning:

– Välj en seriös uppfödare. I dag finns det en mängd utbildningar om man vill skaffa en valp. Kunskap är alltid bra. I värsta fall är det en avlivning, när ingen vill ha hundarna. Det är fruktansvärt tragiskt.

Foto: TV4 Nyhetsmorgon.

Annons