Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora sorgen för Anja och Filippa efter 15 år ihop: "Fullkomligt förintad"

09 feb, 2023, 10:00 
Anja Pärson och Filippa Rådin är i sorg – nu berättar de varför.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Powerparet Anja & Filippa – valet för familjenBrand logo
Powerparet Anja & Filippa – valet för familjen

Anja Pärson och Filippa Rådin blev tillsammans 2008 och gifte sig sex år senare. Idag lever de ett tryggt, harmoniskt samboliv i Umeå med sina tre barn.

Men just nu råder sorg i hushållet. Ett besked har kommit som skakat om Anja i grunden.

Sorg för Anja Pärson och Filippa Rådin

Elena Fanchini, Anjas vän och tidigare konkurrent i skidbackarna, har avlidit endast 37 år gammal. Enligt italienska La Repubblica hade Elena kämpat en längre tid med en cancersjukdom.

Elena fick avsluta sitt liv i sitt hem i Solato.

– Hela förbundet tänker på hennes familj i den här svåra tiden, säger Flavio Roda, ordförande i det italienska vintersportsförbundet.

Elena var en framgångsrik alpinist. Hon tog VM-silver i störtlopp 2005 men fick avsluta karriären 2022 när läkarna hittade en tumör. Därefter gick sjukdomsförloppet skrämmande snabbt.

Annons

Anja minns Elena som en livfull personlighet – och en orädd åkare.

– Det var alltid full fart när Elena vara med, både på och utanför tävlingar. Hon var en fantastisk åkare på många sätt. Det var alltid full fart, även om hon inte alltid fick ihop det i backen, säger Anja till Expressen.

Elenas syster Nadia är också alpinåkare. Hon har inte lagt ut något inlägg om systern på Instagram, däremot har hennes tidigare bilder överösts med kondoleanser.

"Det här är en nyhet som fullkomligt förintar mig, en mamma, en flicka så ung, så glad, det går inte att förklara en sådan tragedi. Vill skicka en kram och mina kondoleanser till hela familjen. Vi skidälskare kommer aldrig att glömma henne", skriver en sörjande användare.

Anja kände till båda systrarna Fanchini.

– Elena och hennes syster Nadia är ju några yngre än jag, men jag minns väl när de slog sig in och kom upp i världscupen, de gjorde avtryck, säger Anja till Expressen.

– Det är oerhört sorgligt att Elena är borta nu. Mina tankar går till hennes familj och nära.

Annons