Suzanne Axells känslosamma farväl i Fråga doktorn – nära till gråt efter hyllningarna

Suzanne Axell tar farväl av programmet Fråga Doktorn efter 18 år

Efter 18 år i rutan var det under måndagen dags för programledaren Suzanne Axell att säga farväl till Fråga doktorns tittare. Och det blev känslosamt i studion.
Allt om Suzanne Axell!
Slå på ljud

Under måndagen, den 1 mars, tog den omtyckta programledaren Suzanne Axell, 65, farväl av sina tittare i Fråga doktorn. I 18 år, genom 36 säsonger och 617 avsnitt har Suzanne svarat på läsarfrågor och intervjuat gäster och läkare. Och hon har gjort det med bravur!

Suzanne Axell rörd under sitt sista avsnitt av Fråga doktorn i SVT

Läkaren Karin Granberg var märkbart berörd redan när avsnittet drog igång och mot slutet av programmet var det förstås dags för blommor och presenter. Och Suzanne avslutade med att tacka för de här åren och blev förstås rörd av situationen.

LÄS MER: Sanningen om Suzanne Axells avhopp i Fråga doktorn

– Tack till alla som har brytt sig om den här Stockholmstjejen och faktiskt gillat det jag gör. Det har betytt oerhört mycket för mig, nu blir jag lite rörd, men så är det, sa Suzanne och fortsatte:

– Jag ska tacka för all vänlighet som har strömmat emot mig under den gångna veckan, men också under alla mina 18 år här med Fråga doktorn. Finare kvitto på ett jobb som man har utfört, det kan inte en människa få. Tack till alla som har hört av sig, som har skickat grytlappar, vantar och äpplen.

– Vi på ”Fråga doktorn” har haft de mest fantastiska tittare som finns. En stor kram vill jag också skicka till alla mina arbetskamrater i Norrköping, Karlstad, i Stockholm och inte minst här i Umeå. Många har blivit mina vänner för livet, säger hon.

Karin Granbergs fina gest till Suzanne Axell

Suzanne kommer dock fortsätta med olika gästspel längre fram, bland annat med olika ”vad hände sen?”-reportage om människor som gästat programmet under årens lopp. Dessutom kommer vi ju att få se henne svänga loss i TV4:s Let's Dance, som har premiär den 20 mars.

Suzanne Axell får blommor av Karin Granberg i Fråga doktorn

Sofia Rågenklint tar över som programledare för ”Fråga doktorn”.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför ”Fråga doktorn”. Suzanne Axell är ju ”Fråga doktorn” och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, säger Rågenklint i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så ser Suzanne Axells och Gunilla Hasselblads relation ut i dag

LÄS MER: Suzanne Axells svåra val – efter den tragiska händelsen

Foto: TT, SVT