Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Reuters okända liv hon vill hålla hemligt – och vägrar prata om

08 okt, 2023, 12:00 

Suzanne Reuter är en av våra kändaste skådespelare. Ändå finns det saker hon väljer att mörka helt.

Annons

Svensson Svensson, Rederiet, Yrrol och Tomten är far till alla barnen är bara några av de verk vi sett folkkära Suzanne Reuter briljera i. Tack vare sina ikoniska roller och insatser på vita duken har 71-årige Suzanne blivit en av våra största skådespelare.

Men trots att hon lever sitt liv i rampljuset finns det en del hon väljer att hålla hemligt, och undviker att prata om.

Allt om Suzanne Reuter!Brand logo
Allt om Suzanne Reuter!

Det här vägrar Suzanne Reuter prata om – sätter stopp

De trogna fansen har kanske noterat att Suzanne nämligen håller sig privat. Ja, så privat som det går när man har ett av landets kändaste ansikten.

Annons

Det hela visar sig vara ett aktivt val, hon har helt valt att skilja på sin roll som yrkeskvinna, och den Suzanne hon är när kamerorna slocknar.

Så här sa Suzanne i en intervju med Dagens Nyheter 2018, som sajten Nöjeslivet nu även uppmärksammar:

– Att prata om jobbet är en sak, att prata om familj och privata händelser i livet är en helt annan, och det är inte längre intressant för mig. Varför skulle jag göra det? Vad vinner jag på det? Absolut ingenting.

I praktiken innebär det att Suzanne med omsorg väljer vilka program hon syns i när hon inte skådespelar. Den rad populära program där kändisar slår sig ned och pratar om privatlivet, går helt bort:

– Så jag håller mig borta ifrån tv-program som Stjärnorna på slottet och andra program där man sitter runt bord och pratar. Jag håller mig till att göra roller och då vill jag att publiken ska se rollen, inte störas av en massa tankar om privata Suzanne som kladdar ner det arbetet.

Annons
Suzanne Reuter
Suzanne Reuter har satt tydliga gränser.
Annons

Suzanne Reuter om tuffa tiden med sönerna

Vi vet alltså inte mycket om Suzanne "behind the scenes". När Suzanne gästade TV4-succén Vilket liv i fjol fick vi trots allt se en lite mer privat sida än vanligt. Hon berättade om den tuffa första tiden som förälder, då två av hennes söner föddes sjuka och tvingades vårdas på IVA.

– Man visste inte, kommer det här barnet överleva eller inte? Det besvärliga 1984, när Jocke kom, var att man inte fick vara där som förälder. Men jag kunde inte acceptera det, jag har burit på det här barnet i nio månader, jag tänker fan inte gå härifrån, berättade hon då.

Hon fick sönerna dem med skådespelaren och regissören Thomas Pontén som hon var tillsammans med i 17 år fram tills år 2000. Thomas gick bort 2015.

– Vi är så himla stolta över din långa karriär, allt du åstadkommit och överkommit, hyllade sonen Joakim sin mamma i Vilket liv.

Suzanne Reuter och tidigare partnern Thomas Pontén
Suzanne Reuter och tidigare partnern Thomas Pontén.

Foto: TT

Annons