Svenne Hedlund bryter tystnaden efter kollapsen: "Trodde min sista stund var kommen"

Svenne Hedlund bryter tystnaden efter kollapsen: "Trodde min sista stund var kommen"

Nyligen kollapsade artisten Svenne Hedlund innan en konsert och fick föras akut till sjukhus. Nu berättar han om den otäcka händelsen.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Svenne Hedlund har haft en framgångsrik karriär efter att han tillsammans med bland annat Benny Andersson startade den populära gruppen Hep Stars på 60-talet.

Medlemmarna har bytts ut genom åren men Svenne är en del av bandet som är starkt än i dag. Och för en tid sedan skulle popikonen uppträda med sitt band, men det blev aldrig av.

Efter över ett år av restriktioner som hindrat artister från att stå på scen, såg Svenne fram emot att möta publikens jubel. Men innan konserten i mitten av september kollapsade han plötsligt.

Svenne Hedlunds första ord efter kollapsen

Svenne fick åka in akut till sjukhus och där konstaterades det att han drabbats av ett blodtrycksfall vilket gjorde att blodet inte cirkulerade som det skulle. Läkarna ska även ha misstänkt att det kan ha rört sig om en mindre stroke. Han blev sedan kvar på sjukhuset flera dagar efteråt.

Nu berättar Svenne om händelsen.

– Nånstans trodde jag nog att min sista stund var kommen.

Men lyckligtvis slutade allt bra.

– Men det var otäckt när det hände. Speciellt när man inte känner igen en grej. Vissa saker händer ju en i livet flera gånger och då vet man ju vad det är. Men det här var något nytt för mig, så jag blev lite rädd, säger han till Expressen.

Han fortsätter:

– Biverkningen var ju att när jag slog i golvet så slog jag i svanskotan och det gör ju så jäkla ont länge, så det har ju inte släppt än.

Svenne Hedlund ute på ny 60-tals-turné

Men trots att han ännu inte är helt hundra ger han sig nu ut på vägarna igen. Tillsammans med Clabbe af Geijerstam från Ola & Janglers och Lennart Grahn från The Shane ska han möta publik runt om i landet i en ”Hits of the 60s”-turné.

– Om jag inte skulle göra det då är det bara att konstatera fakta och lägga av, men det finns inte i min närhet just nu.

Foto: TT

LÄS MER: Så mycket pengar tjänar ABBA-Benny – svindlande beloppet!

LÄS MER: Björn Ulvaeus avslöjar tragiska sanningen om relationen med Agnetha Fältskog

LÄS MER: Lina Hedlunds hemliga bröllopsplaner med Nassim Al Fakhir – efter frieriet i direktsändning