Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Svindlande summan: Så mycket kostar Masked Singer-dräkterna

22 maj, 2022, 15:00 
Tareq Taylor som Sagoträdet i Masked Singer 2022

Det var ingen billig historia...!

Annons
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!Brand logo
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!

Har du likt många andra blivit tokig i succéprogrammet Masked Singer? Så pass att du funderar på att skaffa en egen dräkt att uppträda med hemma i vardagsrummet? Då kommer nog det här få dig att tänka om.

Hjärnan bakom de spektakulära maskerna Pelle Magnestam har avslöjat vad de kostar – och det är hisnande summor.

Duon vann

Trollkarlen, Spelmannen, Sagoträdet, Astronauten, Cyberninjan och Mjukglassen. Det kan låta som namn tagna ur en sagobok, men det är faktiskt fredagsunderhållningen på TV4.

Den andra säsongen har precis nått sitt slut, och alla kändisars bakom maskerna har blivit avslöjade. Vinsten kammade den norska superduon tillika tvillingarna Marcus och Martinus hem!

Säsongen dessförinnan, och premiären av Masked Singer vann Daniel Norberg, och om det är något dessa två säsonger visat oss är det att vem som helst verkligen kan dölja sig bakom maskerna.

Bara i årets säsong har vi fått höra Tareq Taylor brista ut i sång, sett Mona Sahlin inta scenen klädd som kanin och Malin Berghagen förtrollat oss med sin förtjusande pipa.

Annons

Det var den dyraste dräkten

Och programmet är ingen billig historia, och inte heller enkel. Pelle Magnestam, mannen bakom dräkterna, berättar för Aftonbladet om det tidskrävande jobbet bakom succén.

– Om man räknar vanlig arbetstid så är det kanske en och en halv månad men då är det bara tillverkandet. Sedan har jag ju suttit i flera veckor och skissat fram dräkterna innan det. Det handlar om många timmar. Hundratals timmar.

Tid är också pengar, och maskerna kostar båda delar. Mellan 100 000 och 200 000 kronor berättar Pelle att dräkterna kostar att tillverka! Det varierar mellan dräkterna, och den dyraste berättar han var fjolårets Enhöring, som Ellen Bergström gömde sig bakom.

– Det syns inte på den, men den studsade fram och tillbaka så många gånger med förändringar och ombeslut hit och dit. Så den blev dyr för att vi fick börja om så många gånger, säger han till Aftonbladet.

Har du etthundratusen, eller två, liggandes hemma är det alltså bara att slå till!

Ellen Bergström i Masked Singer 2021
Enhörningen, en riktig dyrgrip!

Foto: TT

Annons