Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilens angrepp attack mot egna kanalen: “Mycket skitsnack”

13 dec, 2022, 17:00 
Ibraheem Alsalman

SVT-profilen Johan Kücükaslan berättar nu varför han sa upp sig från drömjobbet på SVT.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här stoppas komikern efter fräcka kuppen mot kungaparetBrand logo
Här stoppas komikern efter fräcka kuppen mot kungaparet

Sportjournalisten Johan Kücükaslan har varit aktiv i branschen i över tolv år. Han fick praktik på SVT och därefter gick han vidare till TV4 där kanalen valde att profilera honom. 2012 fick han, som ung reporter, bevaka fotbolls-EM åt kanalens räkning.

Kücükaslan bor i centrala Stockholm och tjänar runt 40 000 kronor i månaden. I en podcast med Olof Lundh berättar den numera SVT-profilen att han, 2015, valde att säga upp sig från just SVT för att ta steget till Nent Group som bland annat äger TV6, TV3 och Viaplay.

På Nent fick han bevaka de allra största tv-rättigheterna så som NFL, engelska ligan Premier League och världens bästa klubblagsturnering Champions League.

- Att få jobba med de evenemangen var väldigt roligt. Sedan var det också väldigt skönt att få slippa den dagliga nyhetsverksamheten. Jag upplever det aldrig som att det snålades om jag ville åka till England, det var aldrig någon diskussion om det. Jag åkte till USA och gjorde Super Bowl. Det satsades pengar. Det var väldigt generöst.

Annons

– För mig och en fotograf kostade det väldigt mycket pengar, det är inte en självklarhet för en kommersiell kanal. Det var det som var lockande, att jag hade en så fri roll på Viaplay. Jag hade inget schema, jag jobbade väldigt mycket men kunde samtidigt vara ledig under långa perioder också.

SVT-profilens angrepp attack mot egna kanalen: “Mycket skitsnack”

Nu berättar Johan Kücükaslan varför han sa upp sig från drömjobbet på SVT - trots att han fick bevaka de allra största stjärnorna.

– Jag fick väldigt mycket skitsnack de år jag var anställd på SVT förra vändan. Det var mycket prat om att jag fick göra saker bara för att jag har invandrarbakgrund och att de lyfte fram mig tack var det. Folk undrade varför de skickade mig till att göra vissa intervjuer, säger Kücükaslan i podcasten Lundh.

Sedan våren 2020 är Johan Kücükaslan tillbaka i tv-rutan hos SVT och upplever att det är en mycket bättre arbetsmiljö nu än 2015.

- Om jag inte vetat att SVT tagit tag i problemen som fanns och att cheferna faktiskt jobbade för att det inte skulle upprepa sig hade jag aldrig gått tillbaka, säger Kücükaslan till Aftonbladet.

Annons