Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-stjärnan Katia Elliot avslöjar! Har hemlig pojkvän: "Har levt ensam länge"

06 maj, 2023, 07:30 
AvFelicia Plåt
Katia Elliott
Katia kommer att vara kommentator under Charles kröning.

Katia Elliott avslöjar nu den hemliga kärleken.

Annons

Journalisten Katia Elliot har synt till i TV-rutan i flera decennier och informerat alla svenskar om de senaste nyheterna. Nu ska hon även vara kommentator för SVT under kung Charles och Camillas kröning, lördagen den 6 maj.

Victoria på besök – se powerkostymen här!Brand logo
Victoria på besök – se powerkostymen här!

Från tandläkare till programledare

Katia började sin karriär som Hallåa i SVT och snabbt därefter fick hon ett samtal och vips så blev hon och Ragnar Dahlberg en dunder-duo som programledare för SVT:s "Go´kväll".

– Det var jättetrevligt och härligt och jag fick verkligen en public service-känsla. Jag insåg att jag gjorde något viktigt och att det inte är något man kan göra med vänsterhanden. Det vi gjorde var väldigt viktigt för många människor. Det fick jag inpräntat av Ragnar och han blev en förebild, säger hon om sin tid på Go´kväll i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Efter en tid på Go´kväll sa hon upp sig för att följa sin dröm om att jobba som politisk reporter. Men kände att hon aldrig riktigt blev tagen på allvar då hon hade kvar stämpeln från sitt första jobb som tandläkare. Men snart var hon vetenskapsreporter och fick bort "tandläkare"-stämpeln.

Svåra sändningar

Sedan januari 2022 är hon nu en av programledarna för aktuellt på SVT och ger oss vassa nyheter varje dag. Men hon berättar att vissa sändningar är svårare än andra.

– Det är så mycket som har hänt det här året. Bara nu senast när Mats Löving dog. Jag hade sändning samma dag och fick reda på det, men kunde inte säga något. Då intervjuade jag statsministern som också visste om det. Det var en väldigt svår situation. En annan händelse är förstås invasionen av Ukraina. Då blev jag också otroligt berörd själv, säger hon till Aftonbladet.

Kärleken knackar på

Men i intervjun avslöjar hon även en lite gladare nyhet om sitt eget liv. Hon har nämligen gått och blivit kär. När Aftonbladet frågar om hon lever ensam eller med sällskap svarar hon:

– Jag har levt ensam länge men har nu en pojkvän sedan ett halvår tillbaka. Han är ingenjör men har inget namn. Men det känns trevligt och väldigt bra.

Hon håller fortfarande sin ingenjörs-pojkvän hemlig men vi är så glada för Katias skull!

Annons