Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

SVT:s stenhårda krav på artisterna i Allsång på Skansen – kanalens hemliga ultimatum avslöjas nu

SVT:s stenhårda krav på artisterna i Allsång på Skansen – kanalens hemliga ultimatum avslöjas nu

Hårda krav minst sagt.

Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna
0:60

Efter reklamen: Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

(0:60)

Slå på ljud

Allsång på Skansen har förgyllt våra sommarkvällar i år. Med programledaren Sanna Nielsen i spetsen har vi kunnat sjunga tillsammans och njuta av årets kanske finaste månader. Men säsongen tog slut förra veckan och detsamma gällde också Sanna Nielsen. Den folkkära artisten har tidigare meddelat att årets säsong blir hennes sista.

– Det känns vemodigt, men jag är också otrolig glad över att få ha det här jobbet i sju år. Det har varit sju fantastiska säsonger och jag har bara njutit för fullt, sa hon i en tidigare intervju med TT.

Nu är SVT på jakt efter en ny programledare och det har hittills ryktats om den ena och den andra. Bland de som nämns hittar vi namn som Oscar Zia, Marie Serenholt och Benjamin Ingrosso.

Men SVT har lagt munkavel och hittills har man inte velat kommunicera ut några namn.

Efter rykten om Allsång på Skansen – hon tar över som programledare

SVT:s stenhårda krav på artisterna väcker uppmärksamhet

Nu skriver Expressen att jakten på en ny programledare hettar till. Samtidigt måste en artist uppfylla vissa krav för att få leda programmet. Tidningen skriver att de artister som vill vara med i Allsång på Skansen får inte medverka i andra musikprogram som sänds på sommaren förrän de stått på Skansens scen.

Detta innebär att till exempel en artist som bokas till finalsändningen inte får medverka i Lotta på Liseberg, då med tanke på att TV4-programmet under många år haft sin säsongsavslutning dagen före Allsången.

De hårda kraven har väckt reaktioner och skivbolagen sägs vara arga och besvikna över avtalet som skrivs. SVT vill inte kommentera avtalsvillkoren.

”Hur artister bokas till ”Allsång på Skansen” är en del av det redaktionella arbetet som vi inte gärna går in närmare på för att inte försvåra det arbetet”, skriver Ebba Adielsson, nöjes- och evenemangsansvarig på SVT, i ett mejl till Expressen.

Efter spekulationerna – Pernillas svar på frågan om Allsången: "Om man fick förfrågan..."

Melodifestivalen-stjärnans erkännande – tuffa kraven på kanalen för att delta: "Hade en lista"