Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s svek mot Grynet Molvig – bröt löftet

22 jan, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Det var inga glada miner från Grynet Molvigs sida inför kvällens avsnitt av Stjärnorna på slottet.

Annons
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

Den senaste säsongen av Stjärnorna på slottet börjar röra sig mot sitt slut. Hittills har komikern Marika Carlsson, författaren David Lagercrantz, och artisten Carola Häggkvist haft sina dagar då de står i centrum.

I säsongavslutning är det skådespelaren Per Andersson som håller i trådarna, men i kväll det det den norska stjärnan Grynet Molvigs dag.

Men under inspelningarna i fjol var hon inte helt nöjd med produktionen.

Grynet Molvigs missnöje över Stjärnorna på slottet

Grynet Molvig är en norsk sångerska och skådespelerska, och har en lång karriär bakom sig. Hon är 79 år fyllda och har varit verksam i branschen i cirka 60 år – så hon har en hel det att prata om, och SVT har en hel del arkivbilder från hennes framgångsrika år.

Annons

Men det var mycket av det som visades för de andra som hon egentligen inte ville prata om – och det visste SVT om.

Innan inspelningarna drar i gång håller produktionen djupintervjuer med de medverkande. Och där klargör de också vad de vill ta upp, och inte vill ta upp.

– Men det gjorde de ändå, berättar Grynet för Aftonbladet.

Det krävdes nämligen en kamp med kanalen i efterhand för att få dem att klippa om programmet i efterhand, och till slut fick hon som hon ville.

– Jag säger så här att vi var inte riktigt helt överens, men det gick bra. Man får kompromissa.

SVT:s svar på Grynet Molvigs kritik

Enligt SVT ska det hela ha rört sig om bilder som Grynet inte ville skulle visas i rutan, men efter en dialog ska de ha ändrat på en del detaljer.

– Det som jag vet att vi har pratat med Grynet om är arkivbilder från en film som hon har varit med i, som vi har diskuterat och vi har flyttat runt lite och bytt ut lite grejer. Det är det jag känner till att vi har bytt ut, inte att det skulle vara hela berättelser som hon inte är nöjd med, säger Ulrika Midunger, SVT:s projektledare för Stjärnorna på slottet, till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons