Tittarilska mot Carina Bergfeldt efter tabben i På spåret – toppar hatlistan

Tittarilska mot Carina Bergfeldt efter tabben i På spåret – toppar hatlistan

Carina Bergfeldt har en gedigen karriär men möts ofta av kritik. Nu berättar hon.

Här är Sveriges 5 rikaste!
0:35

Efter reklamen: Här är Sveriges 5 rikaste!

(0:35)

Slå på ljud

Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt, 41, har flera framgångsrika år bakom sig.

Under en större del av sin karriär var hon utrikeskorrespondent för SVT i USA, men numera är hon bosatt i Sverige och har den egna talkshowen namngiven efter henne själv.

Men succéerna har också en baksida, och Carina är en person som väcker starka känslor bland svenska folket – på både gott och ont.

Starka reaktioner efter Carina Bergfeldts miss i På spåret

Carina Bergfeldt och journalisten Marcus Oscarsson var med i fjolårets säsong av På spåret. Och de är båda kunniga – men främst när det kommer till USA.

– Vi tänkte lite såhär, okej får vi USA så kan det blir jätteroligt eller så blir det fruktansvärt om vi inte kan de frågorna, och får vi något annat så blir det nog jättejobbigt, säger Carina i Söndagsintervjun med Sveriges Radio.

Och olyckligt nog blev det som de befarade – matchen mot Marcus Samuelsson och Jason Diakete slutade med 35-18 och i nästa runda blev journalisterna utslagna.

– Jag har ju bott utomlands i många år, jag är inte uppvuxen med På spåret, så jag hade ju inte förstått den här sekten runt På spåret. Folk skrev till mig veckan efter att de var så besvikna, och besviken är jag liksom på en handfull person som har gjort mig illa.

Tittarilska mot Carina Bergfeldt

Ja, efter Carinas medverkan var det ett enormt engagemang kring hennes tabbe i På spåret.

– En korrespondent som inte kan någonting om ön Capri kvalar för mig inte in på besvikelse, så det var lite intressant, just att det här väcker såna enorma känslor.

Det är inte första gången som Carina hamnar i blåsväder, hon har det senaste året fått kritik för både det ena och det andra, något som hon själv tycker är väldigt märkligt.

– Jag tycker inte om kontroverser, jag gillar inte att bråka med folk. Jag tycker att jag är rätt så alldaglig. Men tydligen ligger jag i topp på både älskad- och hatad-listan. De som älskar mig älskar mig och de som hatar mig hatar mig jättemycket.

Foto: TT

LÄS MER: På Spåret-stjärnans hemliga relation med Lundell: "Vill inte prata om det"

LÄS MER: Tina Nordströms ilska – slår tillbaka efter elaka anklagelsen

LÄS MER: Bianca Ingrosso inblandad i lägenhetsbråk: "Skäms"