Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tina Nordströms ilska – slår tillbaka efter elaka anklagelsen

21 jan, 2022, 12:00 
AvIndra Nordemar

Tv-kocken Tina Nordströms populära produkt har anmälts.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Varje år listar den ideella konsumentföreningen Äkta Vara matprodukter som utger sig för att vara något som de inte är, det vill säga "Årets matbluff".

Det säger sig självt att det inte är en lista man vill hamna på – framför allt inte som stjärnkock. Men i år finns ett välkänt namn med, nämligen tv-kocken Tina Nordström, även känd som Mat-Tina.

– Man hade ju önskat sig en annan prispall att stå på, säger hon till Expressen.

Mat-Tinas populära produkt listas på "Årets matbluff"

Det rör sig om en majonnäs som Tina tagit fram tillsammans med företaget HealthyCo.

Enligt etiketten på produkten ska den ha smak av chipotle och lime, men på ingredienslistan står något annat – rökt paprika och torkad chili, och ingen lime.

Annons

– Det finns chipotle i men vi skriver torkad och rökt chili. Det är ju chipotle och sedan har vi citrus och inte lime. Men det är någon som har anmält produkten och tycker att det här är bedrövligt och då tar vi till oss det.

– Jag tycker att det är ganska tramsigt, det är ingen matbluff.

Tina Nordström slår tillbaka efter anklagelserna

Trots att majonäsen faktiskt innehåller vad den utlovar – chipotle och citrus, har Tina tagit till sig av kritiken och kommer att formulera om ingredienslistan.

– Jag är otroligt noggrann. Jag har kokat den här såsen, jag vet inte hur många liter. Jag tycker Äkta Vara gör mycket nytta, de behövs för det finns många andra att jaga där ute, men här har de inte gjort sin research, det är en orättvis grej, säger Mat-Tina.

Foto: TT

Annons