Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylors härliga barnbesked med Sofia Ståhl: ”Bilda familj”

04 jun, 2024, 04:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu kommer Tareq med ett oväntat barnbesked!
Annons

Han har varit julvärd, vunnit "Kristallen", blivit en uppskattad del av "Trädgårdstider" och lanserat egna företag.

Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Då skiljde sig Tareq Taylor

Tareq Taylor, 54, har många strängar på sin lyra. Förutom att karriären på kort tid blomstrat så pass att han kommit att kallas folkkär har även privatlivet genomgått stora förändringar de senaste åren.

Hösten 2021 skiljde han sig från sin fru Kristina, efter 25 år tillsammans. Kort tid därefter började rykten florera om att tv-kocken funnit kärleken på nytt i Sofia "PT-Fia" Ståhl, 36.

Några månader senare bekräftade paret romansen. Sedan dess har de hunnit köpa hus i Nacka utanför Stockholm, med sjötomt och höns.

Tareq Taylor utsattes för dödshot

Men allt har inte varit frid och fröjd för Tareq, som för en period sedan drog sig tillbaka från rampljuset.

Annons

– Det har varit en hel del de senaste ett och ett halvt åren. Det är människor som har varit efter mig och uttalat kraftiga dödshot mot mig vilket gjort att jag suttit i rättegång nyligen. Nu sitter den här personen på rättspsyk, berättar han i en intervju med Aftonbladet.

Tareq Taylor om kärleken Sofia Ståhl

Men Tareq är en självutnämnd positivist, och väljer aktivt att inte gömma sig från att vara en fri person. Mycket av den positiva inställningen får han från sambon Sofia.

– Det är varmt, kärleksfullt och kul. Sofia har massor av härlig energi, det är aldrig stopp. Får man en galen idé. Då är det bara ”japp, vi kör”! Hon är verkligen en motor i att få saker och ting gjorda.

Tareq Taylor om åldersskillnaden

När kärleksrelationen till Sofia blev offentligt var det många som höjde på ögonbrynen i och med deras åldersskillnad på 19 år. Det rör däremot sällan varken Tareq eller Sofia i ryggen.

Annons

– Nej. Man går ju inte och letar efter någon som är äldre eller yngre. Ibland så bara händer det att man träffar någon och så slår det en plötsligt ”shit, det är 19 år mellan oss”. I början pratade vi ganska mycket om det, det pratades också ganska mycket runt omkring oss, men nu hör vi ingenting. Nu är det vi två, liksom. Hur länge kan man tjata om folks åldersskillnad?

Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."Brand logo
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."

Tareq Taylors svar på frågan om barn

Tareq och Sofia är däremot inte bara ett par – de är även kollegor. Förutom att de träffades genom jobbet har de också varit ute och rest med deras föreläsning "Lämna disken, hångla istället".

Och dörren till gemensamma barn verkar de inte helt ha stängt.

– Livet är öppet. Vi vet inte ens om det går, vi får se vad som händer. Jag upplever mer och mer att det där med ålder är oerhört flytande. När det är rätt att bilda familj eller utvidga familjen så är det mindre åldersfixerat än det var förr. Vi lever längre och håller oss friskare. Den övre gränsen för vad livet ger för möjligheter har flyttats fram. Jag ser människor runt omkring mig som är 55-60 år som fortsätter bilda familj. Livet får ta den väg det tar, avslutar Tareq till Aftonbladet.

Annons