Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Thorsten Flincks hårda ord om dottern: "Löjligt namn"

25 jan, 2022, 18:30 

Thorsten Flincks egna ord om relationen till döttrarna Felice och Happy.

Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Regissören och skådespelaren Thorsten Flinck och journalisten och programledaren Annika Jankell var ett par på 90-talet, och fick två barn ihop.

Döttrarna Felice Jankell, 29, och Happy Jankell, 28, arbetar idag som skådespelare, precis som sin far. Däremot har de haft en stormig relation till honom genom åren.

Annika har tidigare berättat att hon och Thorsten gick skilda vägar på grund av hans missbruksproblem, som han själv berättat om, och att hon ville skydda döttrarna till varje pris.

– För mig var det oerhört viktigt att skydda barnen från kaoset. Sen har jag inte alltid lyckats med det såklart. Barn är intuitiva och de känner av grejer, har hon sagt i podcasten Hedman och Héden – en beroendepodd.

Thorsten Flinck, Happy Jankell, Felice Jankell, Annika Jankell 1998
Thorsten och Annika har två barn ihop.

Annika Jankell: "Sörjer Thorsten som någon som gått bort"

I podcasten berättade Annika att hon fortfarande har kontakt med exet, och att hon bara vill honom väl.

Annons

– Jag har jättemycket kärlek till Thorsten, jättemycket. Men jag sörjer honom som någon som gått bort. Ingen önskar mer än jag att han ska må bra i sitt liv, säger hon.

Thorsten Flincks hårda ord om dottern: "Löjligt namn"

Runt julafton gästade Thorsten podcasten Cyril & Stig - I otakt med samtiden, där han bland annat pratade om sin relation till julen och sin familj.

Han berättade då att han inte har någon kontakt med sin äldsta dotter, Felice. Dessutom kastar han ur sig en hård känga mot sin andra dotter Happy, som tidigare hette Betty.

– Betty däremot, även då det där löjliga namnet Happy, säger han i podcasten.

Han berättar däremot inte om han har någon kontakt med sin yngsta dotter.

Happy Jankells ord om Thorsten Flinck

När Happy själv gästade Malou efter tio, för att prata om sin bok "Livlina", berättar hon att det har påverkat henne mycket att ha en pappa som är både känd och har missbruksproblem.

– Det var bara några år sedan jag fick reda på att man kan ärva ångest, och jag har nog ärvt en del av pappa, berättar hon i programmet.

Annons