Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paula Eby öppnar upp om kritiken - efter åren på TV4: "Misstaget gör jag aldrig igen"

14 jun, 2023, 13:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Tilde de Paula Eby
Tilde har jobbat på TV4 sedan 1997. Foto: TT

Tilde de Paula Eby har lärt sig att hålla sig borta från dåliga kommentarer.

Annons

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest framgångsrika programledare. Hon har under flera år underhållit och informerat oss om olika ämnen. Sedan 1997 har hon jobbat på TV4 och programlett flera stora program. Mellan 2001 och 2018 var hon en av de rullande programledarna för TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon.

Så utnyttjas kändisar på internetBrand logo
Så utnyttjas kändisar på internet

Negativa kommentarer är fortfarande sårande

Tillsammans med bland annat Jenny Strömstedt och Peter Jihde gjorde de svenska folket sällskap på morgnarna, och gav oss de senaste nyheterna, intressanta och roliga intervjuer. Idag jobbar hon istället med kvällsprogrammet "Efter fem".

Tilde är alltså ett känt ansikte för de svenska TV-tittarna. Och för många är hon en riktig stjärna. Men att vara en offentlig person har sina för och nackdelar.

Annons

Folk vill gärna uttrycka sina åsikter om en på internet. Och trots att Tilde är van vid kritik berättar hon i en intervju i "Värvet", med Kristoffer Triumf, att det fortfarande är sårande.

– Om man får en recension som handlar om min person snarare än om programmet eller intervjuteknik, eller vad det nu kan vara, då blir jag jättesårad om det står något negativt, säger hon i podden med Kristoffer.

"Huvudet före ner i en bajstunna"

Tilde som länge har varit en offentlig person har lärt sig att hålla sig borta från sådan dålig energi. Och hon är noga med att inte gå in på olika kommentarsfält eller hemsidor som "Flashback".

– Jag skulle aldrig gå in på Flashback. Herregud, det är som att kasta sig med huvudet före ner i en bajstunna! Varför skulle man göra det?, säger hon.

Misstaget Tilde aldrig gör igen

Och detta har hon lärt sig den hårda vägen då hon berättar att hon en gång i tiden testade att googla sig själv, ett misstag hon aldrig kommer göra igen.

– Jag försöker undvika att läsa recensioner och sånt där. Jag skulle till exempel aldrig få för mig att googla mitt eget namn. Det gjorde jag en gång i typ 20-årsåldern och det kastade mig ner i en ångestsvacka som varade i två veckor och som var mörkare än det mörkaste mörkret. Det misstaget gör jag aldrig igen, säger hon i podden.

Annons