Tittarna avslöjar – stora missar i årets julkalender!

Tittarna avslöjar – stora missar i årets julkalender!

Karin Törnblom/TT

I årets julkalender har SVT gjort upprepade misstag, vilket väcker starka reaktioner hos tittarna.

Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."
Slå på ljud

"Familjen Knyckertz är tjuvar. Dom gillar att ta andras saker. Men deras son Ture är annorlunda. Han kan inte ens ljuga. När en ovärderlig julstjärna försvinner är hela stadens julfirande i fara – och det är upp till Ture att hitta den, så att alla kan fira En hederlig jul.", så beskriver SVT årets julkalender på sin hemsida.

I rutan syns många välkända ansikten, som David Sundin, Gizem Erdogan och Claes Malmberg. Men serien har fått både ris och ros, medan vissa menar att den verkar lovande, menar andra att familjens behov av att stjäla är ett dåligt budskap till alla barn.

Och nyligen avslöjades, inte en, utan två stora missar som tittarna uppmärksammat.

Tittarna i chock efter SVT:S misstag i julkalendern

Årligen är julkalendern efterlängtad av både stora och små. I år sågs premiäravsnittet av en rekordpublik. Nära en miljon satte i gång avsnittet på SVT play, samtidigt som 1, 9666 miljoner bänkade sig i tv-sofforna.

I det första avsnittet av julkalendern var det en detalj som stack ut – en julgransfot som ändrade både färg och form från ena scenen till det andra.

Förklaringen var att scenerna filmats vid två helt skilda tillfällen, men tittarna menade ett det var slarvigt av produktionen.

– Man vill ju inte att tittarna ska sitta och leta fel, för då har man brutit illusionen, men om man börjar leta kan man hitta fel i princip alla serier som finns, sa Linus Stöhr Torell, producent för årets julkalender, om incidenten till Aftonbladet.

Andra missen – detaljen som som plötsligt ändrar form

Och nu har det hänt igen – tittarna har lyckats hitta ännu en miss.

Det är i en scen då Claes Malmbergs karaktär Paul Isman räcker över en kopp kaffe till poliskollegan Frank Flink, som spelas av Filip Berg, som det händer något.

Paul Isman håller först i två likadana muggar, en till sig och en till kollegan, men i nästa scen då han ger den ena till Fran Flink har hans egen kopp plötsligt bytts ut till en annan.

Man har alltså använt olika muggar och koppar för filmtagningar i olika vinklar, återigen ett slarvigt misstag från SVT:s sida, menar frustrerade tittare som hört av sig till Aftonbladet.

Foto: SVT, TT

LÄS MER: Tittarilska mot SVT efter nya julkalendern: "Skandal!"

LÄS MER: Kändiskvinnan är Tareq Taylors nya kärlek – har jobbat ihop!

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens hårda krav på Christian Bauer – många reagerar