Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna kräver förändring efter känsliga inslaget i Nyhetsmorgon – rörde upp känslor

04 sep, 2022, 16:00 

Nu vill tittarna se en ändring.

Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Under sändningarna av Nyhetsmorgon vet man nästintill aldrig vad det ska bjudas på, och det är förmodligen en av anledningarna till att det blivit så hiskeligt populärt. Förutom de spännande gästerna, och dagsaktuella samtalsämnena finns det även återkommande segment.

Det är ett av dessa, närmare bestämt Relationsakuten, som nu har fångat tittarnas uppmärksamhet.

Steffo Törnquist bröt ihop

I Relationsakuten får Nyhetsmorgon besök av en kunnig panel beståendes av psykologen och författaren Anna Bennich och Nisse Edwall, poddare och skribent. Tittarna får innan sändning skicka in sina relationsdilemman, på ett förutbestämt tema.

Inga frågor eller ämnen är för små, eller stora. Var går gränsen för otrohet, hur undviker man gräl när båda jobbar hemifrån – och hur vet man när det är dags att skilja sig?

Ibland är det betydligt lättsammare, som den gången en tittares fråga fick Steffo Törnquist att fullständigt bryta ihop av skratt.

Annons

”När min man borstar sina tänder så låter det som han ska kräkas. Jag tror han använder borsten i gommen, så att det kan reta kräkreflexen och därmed hostar och fräser snor och slem som han spottar ut i handfatet”, löd frågan som gjorde att produktionen var tvungna att gripa in, och förse Steffo med en servett för att torka tårarna.

Kravet efter inslaget – ge det ett eget program

Den stora frågan om skilsmässa stod på tapeten när Relationsakuten var tillbaka i veckan. En svår och stor fråga, och det är förståeligt att frågorna är många. Det är ju så att sommaren börjar lida mot sitt slut, och när hösten gör intåg ökar skilsmässorna.

I ett klipp som Nyhetsmorgon själva lägger ut har en tittare skickat in ett tufft dilemma – hur gamla bör ens barn vara för att klara en skilsmässa?

Det är tydligt att frågan rör upp känslor. I kommentarsfältet samlas folk för att dela med sig av sina erfarenheter – och åsikterna går isär.

Annons

"Sluta curla ungarna. Låt dom uppleva motgångar." Skriver en användare.

"Varför ska barnen lida i ett dåligt förhållande? Bättre att göra rätt och det blir bra...." Skriver å andra sidan en annan.

På Instagram verkar folk däremot vara mer ense, och det är att de vill se en ändring i Nyhetsmorgon. De tycker att inslaget är så pass bra, att det borde få ett eget program. Den första användaren som ventilerade frågan har i skrivande stund drygt 30 personer som gillar kommentaren och håller med.

"Ge dem mer tid!!" Håller en annan med.

"Ett eget program." Kräver en tredje.

"Varför är det alltid så avhugget och framstressat?!" Kritiserar någon.

Anna Bennich och Nisse Edwall
Tittarna verkar inte få nog av Nisse Edwall och Anna Bennich.

Foto: TV4/Instagram, Skärmdump

Annons