Tittarna luras i Sveriges mästerkock – matlagningsbluffen avslöjad

16 feb, 2023, 08:30 

Allt är inte som det ser ut i Sveriges mästerkock. Nu avslöjar deltagaren att tittarna luras i det populära programmet.

Annons

En ny säsong av det omåttligt populära matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock är i full gång. Amatatörkockarna försöker vecka ut charma juryns smaklökar med hopp om att vinna äran, och ett kokbokskontrakt.

Men allt är inte som det ser ut för tittarna hemma i tv-sofforna. Bakom kulisserna går saker nämligen inte till som det ser ut på tv.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Tommy Myllymäki om att ta över rollen i Sveriges mästerkock

Recept.se Nyhetsbrev

Vissa saker är däremot precis som de ser ut, som att juryn består av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki. Tommy är ny i sammanhanget, och hoppar in efter att veteranen Markus Aujalay tackade för sig – efter tolv år.

Inga små skor att fylla, men Tommy har gjort succé i rutan. Och det är föga förvånande, han har ju ett imponerande CV och vet minst sagt vad han sysslar med. Han vann den anrika titeln Årets kock 2007, har vunnit Kockarnas kamp, och har givit ut en rad omtyckta kokböcker.

Annons

Men visst var det tufft att hoppa in efter Marcus.

– Markus har ju varit väldigt synonym med det här programmet, så jag vill inte ens kalla det att jag ersätter honom. Jag är en ny jurymedlem, helt enkelt. När jag gör tv brukar jag säga att jag är en ganska dålig skådespelare, så ni får inte så mycket mer än det jag är. Jag är bara jag, säger Tommy till Aftonbladet.

Prins Carl Philip och Tommy Myllymäki
Prins Carl Philip och Tommy Myllymäki småpratar inför kocktävlingen Bocuse d'Or tidigare i år.

Så luras tittarna i Sveriges mästerkock – kameran stängs av

Så hur luras egentligen tittarna? Det avslöjar deltagaren Nazuk Turdieva nu för Hänt. Det hela handlar om en välbekant scen: juryn förklarar dagens tävling, och drar igång den, och alla rusar till skafferiet eller börjar plocka fram kastruller.

Men så går det inte riktigt till. Det handlar inte om att deltagarna får fundera ut något på en knapp sekund, tiden är betydligt längre än så.

Annons

– I verkligheten så är det så att vi får reda på en tävling. Sen bryter de, och då är det synk. Så oftast så synkar man mellan tävlingarna och då kanske det är 5-10 minuter mellan när alla har synk. Och under den tiden får man gå på toa, eller göra vad man vill. Och sen körs riktiga tävlingen igång. Så det är 5-10 minuter från att vi får veta tävlingen tills att den startar på riktigt, berättar Nazuk för Hänt.

Foto: TT/TV4

Annons