Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna ser rött efter händelsen i Mästerkock–finalen – tycker tävlingen är riggad

16 nov, 2022, 07:00 

Nu sätter många ilskna tittare ner foten.

Annons
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”Brand logo
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”

Efter många långa och tuffa veckor avgjordes det slutligen vem som är landets främsta kändiskock i Sveriges Mästerkock VIP. Vinsten föll på fotbollsspelaren Jesper Blomqvist, efter en tuff final mot Karl Fredrik Gustafsson.

Jesper var alltså den som lyckades förtrolla juryns smaklökar, men hemma i tv-sofforna är tittarna inte lika nöjda...

Vunnit många priser

Det är långt ifrån första gången Jesper Blomqvist får lyfta en statyett upp i luften. I tv-sammanhang har han lyckats knipa de flesta första platserna man kan – Let's Dance, Hela Sverige bakar och Mästarnas Mästare, och nu Sveriges Mästerkock.

En mångfacetterad talang alltså, som såklart också har en rad fotbollsvinster att skryta med. Under sin karriär hann han kamma hem bland annat fem SM-guld och det legendariska VM-bronset 1994. Fotbollsskorna lade han på hyllan 2005.

Annons

På sistone är det matlagningen som kallar mer. Utanför rutan driver Jesper sin egna omåttligt populära pizzeria ute på Lidingö, och vem vet, kanske utökas menyn med hans vinnar-lasagne nu?

Men trots att han är en fena i köket var det inte på något vis en självklar vinst. Konkurrensen var tuff från Karl Fredrik som övat rejält ute på Österlen. Till slut var juryn eniga, och Karl Fredrik fick nöja sig med ett hedersamt silver.

Jesper Blomkvist 1997
Jesper har bytt fotbollsplanen mot köket.

Tittarnas ilska efter händelsen i finalen

Tittarna hemma i sofforna är däremot inte lika säkra på valet. Många hyllar och grattar Jesper i TV4:s kommentarsfält, men en del menar att resultatet redan var bestämt sedan start:

"Dom var duktiga båda! Men Karl Fredrik skulle vara värd att vinna! Juryn var för Jesper från början" Skriver en tittare som genast får medhåll.

Annons

"Han fick till och med hjälp med att bli informerad att ugnen inte var på." Kommenterar en annan.

"Han var ju domarfavorit hela tiden…..tror ändå Karl Fredriks meny var godare!! Mer finess" Påpekar en tredje.

"Håller med. Det känns som han var förutbestämd hela perioden. Hans uppläggningar har enligt mig varit sämre än de andras men ändå gått vidare." Instämmer en fjärde.

Men det är trots allt ingen som smakat på maten, och det är ju det som avgör vem som vinner. Det påpekar en tittare som försöker lugna alla som är upprörda:

"Hans mat kanske smakade bäst. Det var juryn som hade chansen till att avgöra det. Att säga att någon favoriserades genom att bara titta och inte smaka tror jag ingen kan faktiskt."

Foto: TV4/TT

Annons