Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Titti Schultz ber om ursäkt - efter orden om landslaget i livesändning

15 aug, 2023, 07:35 
Samuel Björn
Titti Schultz
Titti Schultz har varit programledare i såväl Rix FM, NRJ som Sveriges Radio.
Missen väckte reaktioner från lyssnarna, tvingades rätta sig själv - två gånger.
Annons
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Titti Schultz är en av Sveriges mest omtyckta programledare. Hennes röst har hållit morgonpigga svenskar sällskap under morgonen för Rix FM, NRJ och Sveriges Radio.

Titti har en enorm erfarenhet inom radio, men ingen är perfekt, även de bästa kan begå misstag - och ibland även två.

Detta var något Titti nyligen fick känna av. Men efter sin felsägning om landslaget i livesändning var hon snabb på att be om ursäkt.

Damlandslagets succé

Damlandslaget i fotboll har dundrat fram i VM i Australien.

De började med att landa högst upp i gruppspelet genom att gå obesegrade genom matcherna mot Sydafrika, Italien och Argentina.

Efter det ställdes man mot betydligt tuffare motstånd direkt i form av regerande mästarna USA. Sverige var länge pressade av amerikanskorna men lyckades hålla nollan intakt - mycket tack vare en heroisk insats av svenska målvakten Zecira Musovic.

Annons

Efter 120 minuter blåste domaren av fulltid med 0-0 på resultattavlan. Ett nagelbitande straffavgörande följde som avgjordes på ett historiskt sett av Lina Hurtig.

Lina Hurtig
Glädjescenerna efter Lina Hurtigs avgörande straff mot USA.

Ännu en nagelbitare väntade i kvartsfinal där svenskorna lyckades kamma hem en uddamålsvinst mot det snabbt spelande Japan.

Nu går fotbollsfeber genom hela landet och semifinalen mot Spanien är bara minuter från avspark i skrivande stund - eller var den imorgon? Nej visst är den idag? Det dilemmat hamnade Titti Schultz i direkt i livesändning under måndagsmorgonen.

Missen i livesändning

Titti Schultz var tillbaka i P4 Extra efter semestern och kanske var det semesterhjärnan som spökade lite under hennes första tid tillbaka.

Titti valde nämligen att tagga gång lite inför semifinalen mot Spanien genom att spela den officiella VM-låten Våran sång.

Annons

– I morgon håller vi tummarna igen för det svenska landslaget! sade Titti innan hon drog i gång låten.

Efter låten hade spelats valde programledaren att rätta till det hon tidigare sagt - felaktigt.

– Kan hända blev jag lite ivrig för vem ser inte fram emot matchen som är på onsdag och inget annat. Men det går bra att börja hålla tummarna redan nu, sade Titti i sändningen.

För matchen är ju faktiskt idag tisdag som hon först sa, inte på onsdag.

Titti Schultz
Titti Schultz vann årets radioprogramledare - Guldörat, 2020.

Denna miss gick inte ostört förbi morgonens radiolyssnare. Efter tio minuter och otaliga mejl fick Titti gå ut och rätta till sitt uttalande - igen.

– Jag sitter här och skrattar lite för mig själv och med mina kollegor. Jag vill tacka för alla mejl, alla meddelanden och alla samtal. Jag älskar att engagemanget för Sverigematchen är så stort. Jag ska skylla då på semesterhjärna eftersom det är första dagen tillbaka efter en ganska lång ledighet, sade Titti i sändningen.

Hon passade även på att be om ursäkt till alla lyssnare som hon förvirrat under morgonen.

– För alla nu som varit förvirrade och känt sig lite lätt panikslagna: jag ber om ursäkt för det. Och precis här kom ett mejl till om att matchen är i morgon!

Annons