Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körberg ställd efter kommentaren i Nyhetsmorgon: "Varför säger du så?!"

03 sep, 2023, 06:00 

Tommy Körberg reagerade direkt efter orden i sändning.

Annons

Efter att ha akut insjuknat i ryggsmärtor under sommaren, är allas vår Tommy Körberg åter på benen. Och det med besked – han är mitt uppe i repetitionerna av musikalen Änglagård, baserad på den ikoniska filmen.

Tommy gästar Nyhetsmorgon ihop med vännen Helen Sjöholm för att berätta mer om projektet – när han plötsligt blir helt ställd.

Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Tommy Körbergs nya hälsobesked efter akuta insjuknandet

Ja, under sommaren skulle Tommy ut på Sverige-turné, men det blev inte av. Han tvingades ställa in hela turnén till följd av stora ryggsmärtor och blev inlagd på sjukhus.

– Det var en elakartad bakterie som satte sig på ryggen. Det var den som satte sig på hjärtat förut. Den gillar mig på något sätt den där bakterien, säger Tommy i Nyhetsmorgon.

Annons

Samtidigt kom premiärdatumet för musikalen Änglagård allt närmare, medan Tommy var sängliggandes. Den 10 september slår Oscarsteatern upp dörrarna, och Tommy fick repetera hemifrån.

Men sedan kom det glädjande beskedet: en bild på Tommy ihop med Helene Sjöholm på repetitionerna! Han går på penicillin, och berättar i Nyhetsmorgon att han är på bättringsvägen.

Tommy Körberg reagerar direkt efter orden i Nyhetsmorgon

Ett glädjande besked för alla där hemma som satt med biljetterna redo för att se legendarerna Helene Sjöholm och Tommy Körberg på scen. Och det hela kan ju inte bli mycket annan än succé, sett till antal gånger de goda vännerna delat scen och skapat magi.

– Hennes röst har en klangfärg som stämmer väldigt bra överens med min. Vi har en outtalad kontakt med varandra rytmiskt. Hon vet precis hur jag andas och jag vet precis hur hon andas, har Tommy sagt till Expressen.

Och nu var det hans tur att hyllas. I Nyhetsmorgon frågar Jenny Strömstedt hur Tommy ska göra för att hålla sig på benen:

– Penicillin, dricker mycket vatten, och sover så gott jag kan. Lusten finns där, säger Tommy.

– Och styrkan, det här är den starkaste mannen jag känner, flikar Helen in.

Det får Tommy att bli rörd, och förvånad.

– Varför säger du så?! utbrister han, märkbart tagen av hennes omtanke.

– För att du är det, konstaterar Helen.

Tommy Körberg och Helen Sjöholm i Nyhetsmorgon
Tommy och Helen har många år av vänskap bakom sig.

Foto: TV4

Annons