Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tony Irving erkännande om kollegorna i Let's dance: "Ärligt talat..."

02 jul, 2024, 15:30 
Vendela Lönnqvist
TT
I en intervju med Svensk Damtidning berättar Tony Irving om känslorna inför kommande säsongen av "Let's dance" och den tuffa perioden när programmet lades på is.
Annons
Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”Brand logo
Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”

I augusti 2023 kom ett mycket tråkigt besked från TV4. ”Let’s Dance” läggs på is tillsvidare, följt av dalande tittarsiffror och de stora nedskärningarna som kanalen tvingades göra som resultat av ett enormt sparpaket.

Då kommer ”Let’s dance” tillbaka

Men hör och häpna! Till våren kommer programmet tillbaka. Det meddelar jurymedlemmen Dermot Clemenger till Expressen.

– Jag fick information om att ”Let's dance” kommer tillbaka nästa vår 2025 och det blir en hel del nyheter. Det var den information jag fick från produktionsbolaget. Mer än så har jag inte hört från dem.

Däremot har varken han eller de andra ikoniska jurymedlemmarna Tony Irving och Ann Wilson fått förfrågan om att återigen vara domare i programmet.

Annons

Om Dermot skulle få förfrågan, tackar han endast ja om han får göra säsongen med sina gamla kollegor.

Tony Irvings känga till kollegorna

Så lyder det inte när Svensk Damtidning når Tony Irving. Han har, likt sina forna kollegor, fått liknande information. Även om han ännu inte fått frågan om att komma tillbaka är han beredd på att tacka ja även om ingen av de andra blir tillfrågade.

– Ärligt, jag skulle ta jobbet ändå. För då anlitar de mig som Tony Irving. Inte Tony, Ann och Dermot. Men jag tror egentligen de hade gjort samma sak också, säger Tony till Svensk Damtidning.

Hade han fått drömma så hade han valt både Dermot och Ann som jurykollegor, tillägger han.

– Jag har fått göra det som jag gör för att de har suttit där. Jag har fått vara elak och kritisk och hård för att Anna var snäll och Dermot var rolig. Jag har fått vara snäll för att Dermot blev kaxig. Jag har fått vara rolig för att Anna blev seriös.

Annons

– Det samspelet mellan oss är inte bara på grund av "Let's Dance". Innan programmet hade vi en historik av totalt 30 år. Av att förstå varandras professionalitet. Det är vad som gjorde oss till ett bra lag redan från början. Så mitt drömscenario är att sitta med dem. Men självklart, om TV4 säger ”vet du vad, vi tar Dermot. Men vi tar inte Tony och Ann” så skulle jag vara lite sur och bitter. Men jag skulle vara glad för Dermot.

"Väldigt tungt"

Hoppet är ju som bekant det sista som lämnar människan. Och Tony håller alla tummar.

– Dans är mitt liv. Så att ha möjligheten att vara med i en sån fantastisk program har varit en dröm och är fortfarande en dröm.

Du har saknat det?

– Jag har saknat det. Det var väldigt tungt för mig när ”Let's Dance” slutade. Speciellt under våren, det var lite deprimerande. Så som en vuxen yrkesperson är ”Let's Dance” en tredjedel av mitt arbetsliv. Att en tredjedel av mitt arbetsliv har gått åt en och samma produktion, det är väldigt ovanligt. Jag är väldigt tacksam för den tid som är kvar och hoppas att TV4 kan ge mig förtroende framöver. Men om de väljer att inte göra det, då har både "Let's Dance" och TV4 förändrat mitt liv. För allt jag har idag är tack vare programmet. Att jag har fått vara med i rutan, att jag har fått synas, att jag har fått visa vad jag kan.

Annons

Du är ju symbolisk med programmet, så jag hade inte blivit förvånad om du kommer tillbaka.

– Jag hoppas på det. Ingenting idag i samhället är skrivet i sten. Oavsett vad man jobbar med. Jag har vänner som har haft fantastiska karriärer och så har hela bolaget gått i konkurs. De har förlorat sina uppdrag. Så ingen sitter tryggt i någonting i samhället idag.

Speciellt inte i mediebranschen.

– Nej, media, underhållning, events. Du vet, sedan pandemin har hela världen förändrats. Så jag är bara tacksam att jag har en äkta karriär som ligger bakom mig i tv-rutan. Och att det fortfarande är dans, säger Tony Irving och fortsätter:

– Så jag har saknat ”Let's Dance”. Det är tufft. Ann, Dermot och jag är och har alltid förblivit ett lag. Men utanför "Let's Dance" så har vi tre separata företag. Dermot driver sitt, jag driver mitt och Anna driver sitt.

Annons