Trista beskedet: Nyhetsmorgon-stjärnan tvingas bort – vet inte själv varför

Trista beskedet: Nyhetsmorgon-stjärnan tvingas bort – vet inte själv varför

Foto: TV4

Nu kommer Nyhetsmorgon-stjärnan med ett dystert besked.

Gänget som varje morgon rattar sändningarna av Nyhetsmorgon har blivit folkkära profiler i rutan. Trots att de syns i tv nästan varje dag, får folket inte nog.

Nu berättar däremot den omtyckta programledaren Maria Forsblom att hon kommer synas allt mindre. Varför? Det vet hon inte ens själv.

5 saker du inte visste om Maria Forsblom
0:35

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Maria Forsblom

(0:35)

Slå på ljud

Maria Forsblom i tårar efter händelsen på inspelningen

Det var i fjol som Maria Forsblom kom med ett riktigt glädjebesked för alla Nymo-fans. Hon var programledare för ett sprillans nytt program på kanalen, Secret song.

Med start i januari sändes åtta avsnitt där folkkära svenskar helt ovetandes blev hyllade av sina kära – med hjälp av musiken.

Säsongen blev full av tårar och skratt, och bland de som slog sig ned i stolen framför scenen fanns namn som E-Type, Lotta Engberg och Casper Janebrink.

Ett collage på alla kändisar som medverkade i programmet Secret song

Alla kändisar som hyllades i Secret song.

Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Anders Pihlblad tillsagd av kollegan – efter märkliga beteendet i TV4

Det verkade som att ingen kom undan känslorna. Maria Forsblom berättade för Aftonbladet att hon blev minst lika tagen under inspelningarna:

– Jag grät jättemycket.

Säsongen tog slut i mars, och nu har programmet lyst med sin frånvaro...

Jonas Gardell ryter ifrån i sändning – efter Jenny Alversjös vågade fråga: "Det ska ni skita i"

Maria Forsblom petas – vet inte själv varför

För de kändisar som förväntade sig ett samtal från TV4 för att få sig en hyllning kommer nämligen nu ett dystert besked. Ett besked som är minst lika tråkigt för tv-tittarna och Maria Forsblom.

Ingen andra säsong har nämligen spelats in, och tablån har ekat tom. Anledningen? Ja, det vet inte ens Maria Forsblom själv. För Hänt bekräftar hon att Secret song inte kommer tillbaka, och att framtiden överlag är oviss.

– Jag har egentligen ingenting med den planeringen att göra, utan jag som programledare kopplas in när redaktionen är formad och vi börjar prata innehåll. Det är väldigt mycket som händer innan dess så jag vet faktiskt inte hur man tänker kring det, säger hon till sajten.

Det är säkerligen trist för Maria. Såhär lät det nämligen i fjol när hon fick frågan att ratta sitt alldeles egna program:

– Jag trodde de skämtade. Det var lika mycket glädje som chock. Det här är mitt första egna program och det känns jätteroligt, sa hon till Aftonbladet.

Maria Forsblom

Maria Forsblom fick nöja sig med en säsong.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT/TV4