Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tuffa valet 30 år efter succén - så lever barnstjärnan idag

18 jul, 2023, 14:00 
Felicia Plåt
Sunes sommar
Håkan Bråkan har växt upp. Foto: TT

Barnskådisen Gabriel Odenhammar släpper bok i september.

Annons

Nu är sommaren äntligen här, folk har semester, solglasögonen är på och man kan äta glass i stora lass, om det hade varit fint väder...

Under den senaste veckan har alla semestersugna människor fått stå ut med lite regn, eller ganska mycket regn, vilket egentligen är ganska vanlig här i vårt avlånga land.

6 kändispar som fått barn i hemlighetBrand logo
6 kändispar som fått barn i hemlighet

Klassikern "Sunes sommar"

Men det dåliga vädret är ingenting som behöver göra att vi deppar ihop, istället kan vi mysa hemma i sofforna med lite snacks och en härlig film där vi kan drömma oss bort.

En riktig klassiker som de allra flesta har sett är såklart den roliga sommarfilmen "Sunes sommar". Filmen hade premiär 1993 och här följer vi tjejtjusaren Sune Andersson och hans galna familj på en händelserik husvagnssemester där allt inte riktigt går som planerat.

Gabriel Odenhammar
Såhär ser Gabriel ut idag.

En film som har gått in i de svenska film-historieböckerna och blivit en riktig klassiker. I rollen som Håkan Bråkan, Sunes jobbiga lillebror, ser vi skådespelaren och författaren Gabriel Odenhammar. Hans genombrott var i rollen som Håkan vilket sedan hjälpte honom att landa rollen som Max i komediserien "Svensson Svensson". Där han spelade mot stora namn som bland annat Allan Svensson och Susanne Reuter.

Sunes sommar
Sunes sommar har blivit en riktig klassiker.

Drabbades av missbruk

Nu har det gått 30 år sedan vi såg Gabriel i rollen som vilde Håkan, istället har han växt upp till en riktig man och har jobbat med bland annat röst-dubbning till stora filmer som Harry Potter och Toy Story och är även utbildad journalist och brandman.

Annons

Gabriel var en av våra största barnskådisar, men plötsligt försvann han från TV-rutan. Nu i september släpper han en bok där han berättar om de tuffa åren efter alla TV-succéer som ledde till ett alkoholmissbruk.

– Det var liksom tre månader där det inte hände någonting, jag bodde hemma hos mamma och pappa och bara låg i sängen. Det var favoritsysselsättningen, berättar han i en intervju med Aftonbladet.

Det tuffa beslutet efter alla år

Idag är han fri från sitt missbruk och är riktigt taggad på att få släppa sin bok. I en intervju med Expressen får han en fråga han inte fått på länge.

Rollen "Håkan Bråkan" älskar nämligen potatis och är den enda födan han egentligen vill leva på. Därför fick Gabriel frågan vad han egentligen föredrar, potatis eller jordgubbar.

– Jag hade...Jag väljer potatisen, säger Gabriel med ett leende på läpparna och fortsätter med att säga att potatisen var "svingod".

Nu ser vi fram emot att läsa Gabriels bok men också att ta en nostalgitripp 30 år tillbaka och se "Sunes sommar".

Annons