Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-profilens känsliga fråga till Öfvergård – efter uppbrottet

14 apr, 2022, 06:03 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Anders Öfvergård.

Gry Forssell ringde ett känslig samtal till sparkade Ander Öfvergård.

Annons
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin LundinBrand logo
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin Lundin

Tv-profilen Anders Öfvergård har under de senaste åren varit en av Sveriges mest populära programledare. De svenska tv-tittarna har bland annat kunnat se honom i "Robinson", "Anders knackar på" och "Arga snickaren".

Öfvergård har gjort sig känd för sin hårda jargong, vilket har gått hem hos de svenska tv-tittarna. Men under förra året kom ett tungt besked för tv-profilen. TV4 meddelade att de bryter samarbetet med Öfvergård. Anledningen är att profilen ska ha agerat våldsamt mot en kvinna under en personalfest i samband med Robinson.

Tanken var att Anders Öfvergård skulle leda "Sveriges värsta bilförare", men efter uppbrottet kom beskedet att Gry Forssell och Edvin Törnblom kommer ta över programmet i stället.

Nu säger Forssell till Expressen att hon ringde Öfvergård för att fråga om det var okej att hon tog över rollen som programledare.

Gry Forssells känsliga fråga till Öfvergård

– När de frågade om jag ville leda programmet ringde jag upp honom på en gång och frågade ”känns det ok om jag gör det här nu?” Och det hade han inga som helst problem med, berättar Gry Forssell för tidningen.

Annons

Programledaren är dock inte överförtjust över vad hon såg i programmet.

– Känslan är att jag är mycket räddare i trafiken sedan jag spelade in det här programmet, för jag vet vilka stollar jag delar vägarna med, säger hon.

Gry Forssell gillar sin nya roll i TV4-programmet, men mindre roligt för programledaren är att hon inte kommer få leda "Sommarkrysset" som ställs in på nytt i sommar.

– Det har inte varit sedan pandemin, och det blir inget i år heller. Sedan får vi väl se. Jag vet inte om det är pausat, jag tror att de tar beslut år till år, men som det ser ut nu blir det inget, säger programledaren Gry Forssell till Expressen och fortsätter.

– Jag tycker det är astrist. Men vi har haft 14 (!), säger jag nu, roliga år. Och jag är jätteglad för dem.

Foto: TT

Annons