Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-profilens otäcka kollaps – mitt under direktsändning: "Storgrät"

21 feb, 2022, 19:00 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Jessica Almenäs.
Jessica Almenäs.

TV-profilen Jessica Almenäs, 46, kollapsade mitt under en direktsändning: "Började storgråta", berättar hon.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Jessica Almenäs är en av Sveriges mest kända och populära programledare. Under många år var hon en av profilerna bakom Nyhetsmorgon innan hon bytte från TV4 till Discovery. Under OS-veckorna har vi kunnat se Almenäs som programledare i "OS-kväll med Almenäs" tillsammans med bisittaren Patrick Ekwall.

Duon har då intervjuat flera av de svenska OS-medaljörerna.

46-åringen har även lett program som "Superstars" samt "Vem kan slå Anja & Foppa?". Men karriären har inte alltid varit lätt för tv-profilen. I Framgångspodden berättar hon för Alexander Pärleros att hon jobbade 78 dagar i rad.

Men en dag tog det stopp. I en travsändning blev det för mycket och Almenäs kollapsade.

Jessica Almenäs kollapsade i direktsändning

– Kroppen stängde av grej efter grej. Till slut fanns det inget mer att stänga av. Då sökte jag hjälp till slut, i en travsändning tappade jag det helt. Jag stod och tittade på skärmen men förstod inte vad jag såg. Jag kunde inte läsa siffror och jag var helt snurrig. Jag sa till min expert att du får ta över för jag ser ingenting, berättar Jessica Almenäs om den otäcka händelsen i TV4.

Annons

Den populära programledaren berättar att hon blev skickad till företagsläkaren på TV4 och därmed blev sjukskriven, trots att hon själv ville jobba vidare.

– Jag la mig ner på golvet och hade hjärtklappning, var tvungen att ställa in Nyhetsmorgon dagen efter för jag bara skakade och det gick inte över. Veckan efter det skickade de mig till företagsläkaren på TV4. Han sa till mig direkt att du är utbränd och du är sjukskriven från och med idag. Jag sa det går inte, det är för många saker, säger Jessica Almenäs i Framgångspodden.

Det var dock en lättad Almenäs som lämnade läkaren. Hon förstod att den jobbiga pressen var över, nu skulle hon äntligen få vila. Något som hon verkligen hade gjort sig förtjänt av.

– Jag gick ut ifrån hans kontor och började storgråta, för jag var lättad, någon hade sätt att här finns inget kvar, det är tomt, något måste göras. Så det var väldigt skönt men också väldigt jobbigt såklart.

Jessica Almenäs lever idag ihop med handbollsspelaren Patrik Fahlgren. Paret har ett barn ihop.

Annons