TV4 gör om succéprogrammet helt efter katastrofen – aldrig tidigare hänt

04 apr, 2022, 15:00 
AvIndra Nordemar

Det hade kunnat vara slutet, men Anders Öfvergård och TV4 fick snabbt tänka om.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Robinson går ut på att två lag tävlar mot varandra fram till var och en tävlar individuellt – men vad händer om det ena laget plötsligt inte kan medverka? Jo, det får vi nu svar på.

I det senaste avsnittet av Robinson kom beskedet att två deltagare i lag Syd tvingats uppsöka sjukhus. Senare meddelade programledaren Anders Öfvergård att de testat positivt för covid-19, och därav inte längre kunde medverka.

Men det tog inte slut där. Smittan spred sig och till slut var de bara två kvar i laget, som dessutom isolerades helt på öde ön.

TV4 behövde därför ta till drastiska åtgärder – hur skulle de lösa situation i Västindien när inspelningarna redan var i full gång?

TV4:s beslut för Robinsons framtid – plötsliga ändringen

När Robinson spelas in pågår en parallellt systerprogram vid namn Gränslandet. Det går ut på att veteraner från tidigare Robinson-säsonger tävlar mot varandra för att ta sig in i huvudprogrammet, men det finns bara en plats, fram till nu.

Annons

I kvällens avsnitt får de fyra tävlande i Gränslandet beskedet att de ALLA kommer få en plats i Robinson – med omedelbar verkan. De fyra bildar nämligen lag Öst, ett lag som aldrig existerat i programmets historia.

Tidigare har det alltid varit lag Nord VS lag Syd, röd mot gul. Men nu kommer alltså Öst in som får färgen blå.

Svåra konsekvenser efter smittspridningen på öde ön

Det har minst sagt varit tumult i Robinson-världen de senaste dagarna. Gränslandet fortsätter däremot på så sätt som det gjort tidigare säsonger – utslagna deltagare kommer dit och får en chans att ta sig in igen.

Och vi får se hur det blir för de resterande två i lag Syd, förhoppningsvis har de mot alla förmodan klarat sig undan smittan, som visat sig vara förödande för de som drabbats i programmet.

– Jag var bara med i programmet i fem-sex dagar men gick ner tio kilo för att jag inte kunde äta, magen gick sönder. Jag var sjuk i sex månader efter programmet, säger en av de som insjuknade.

Annons

Foto: TT

Annons