Doldisen dök upp från ingenstans – nu håvar TV4-stjärnan Axel Pileby in pengar

Axel Pileby och Tilde de Paula Eby.

Karin Törnblom/TT

Axel Pileby är en populär programledare i TV4. Nu finns det uppgifter på hur mycket "Efter fem"-profilen tjänar, och det är inte illa.

TV: Jenny Strömstedts markering mot Niklas: ”Taskigt”
0:45

Efter reklamen: TV: Jenny Strömstedts markering mot Niklas: ”Taskigt”

(0:45)

Slå på ljud

Skåningen Axel Pileby gick från Expressen till TV4, och efter en trevande start på karriären har han snabbt vuxit till ett av kanalens största namn. Just nu ingår han nyhetsprogrammet "Efter fem", med bland annat Anna Brolin och Tilde de Paula Eby. Programmet har gjort stor succé. "Efter fem" kammade nämligen hem det prestigefyllda tv-priset Kristallen i fjol.

Men i början av året försvann Plieby plötsligt från rutan och ersattes av ingen mindre än David Hellenius. Många undrade då vad han hade tagit vägen.

Idag är inte vilken dag som helst! I dag kliver nämligen David Hellenius in som programledare i Efter fem, sa Tilde i programmet.

– Axel är lite krasslig och då ska man ta det säkra före det osäkra, jag fick hoppa in, sa David.

Duon hyllades sedan av Pileby från tv-soffan.

"Det här KAN bara sluta i succé!!", skrev Axel på Instagram på Efter Fems officiella konto.

Axel Pilebys pengaregn – så mycket tjänar TV4-profilen

Pileby har under flera år jobbat med sport, men har nu alltså bytt fokus fullständigt. Frågan är om det har gjort resultat i plånboken? Jo, det kan man säga.

Nyheter24, som har tagit del av Skatteverkets uppgifter, rapporterar att Pileby hade en förvärvsinkomst på 764 9000 kronor under 2020. Han hade dock ett underskott av kapital på 45 034 kronor. Bra jobbat, Axel!

Och pengarna kan behövas. Axel Pileby har nyligen har blivit pappa tillsammans med flickvännen Felicia.

– Alla säger att allting förändras och sådär, och det gör det verkligen! Att sammanfatta är ju typ omöjligt. Det jag känner är väl en stor tacksamhet, tacksamhet för att bli förälder överhuvudtaget – det är inte alla som får det. Dessutom att få bli det med världens bästa människa som jag får bli det med, min tjej alltså, sa han när han intervjuades på länk i programmet efter dotterns födelse.

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan