Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnan i intensiva smärtor efter misslyckad operation: "Galen kirurg"

22 apr, 2022, 04:00 

Stjärnan drabbad av svåra smärtor efter incidenten.

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Robert ”Robinson”-Robban Andersson blev i slutet av 90-talet ett välkänt namn efter sin medverkan programmet Expedition Robinson, som smeknamnet avslöjar. Efter det har han inte varit skygg för strålkastarljuset. Let's Dance, Talang, Gladiatorerna och Big Brother är bara ett urval av programmen Robert har på sitt CV.

Men plötsligt skulle hela hans liv förändras, allt på grund av en operation.

"Galen kirurg"

Det var inte dokusåpor som Robert såg sin framtid i egentligen, utan en karriär som skidåkare var framtidsplanen. Och det var inte för intet, fem år i rad vann han distriktsmästerskapen i sporten, vilket gjorde att han ansågs vara en av Norrbottens läns mest lovande talanger.

Tyvärr satte hälsoproblem käppar i hjulen för karriären. Robert fick ont i ryggen, och för att kunna satsa på skidåkningen blev han rekommenderad en operation för att få bukt med problemen – något som skulle visa sig få förödande konsekvenser.

Annons

– En galen kirurg ansåg att jag behövde operera ryggen för att jag hade lite ont när jag åkte skidor. Så jag opererades för compartment syndrome. Alla ryggläkare jag träffat efteråt har sagt: ”Hur kunde det hända?”. Sedan den dagen han satte kniven i mig, så pajade bröstryggen, berättar tv-profilen, berättar han i en intervju med Expressen.

Nära sin bristningsgräns

Det Robert opererades för, kompartmentsyndrom, innebär att nerver och blodkärl skadas, till följd av en svällande muskel. Men någonting gjorde så att operationen inte gick som den skulle, och sedan den dagen, när han var 20 år gammal, lever han med kroniska smärtor.

Robert berättar för Expressen att tillståndet bara blir värre, och han beskriver att han är nära sin bristningsgräns. Han har opererats hela 19 gånger, efter incidenten.

I en tidigare intervju, även den med Expressen, berättade han att smärtorna plågar honom dygnet runt, och han klarar knappt att diska.

Annons

– Att leva med smärtor är ett heltidsprojekt. Allt är påverkat av smärta in i den minsta detalj. Du skulle kunna bita mig, och jag skulle inte känna någonting, säger han i intervjun.

Och det som var syftet med hela operationen från början, skidåkningen, är ett minne blott.

– Jag fick tänka om. Ingenting jag drömt om kommer att bli uppfyllt. Jag kommer varken kunna bli gymnastiklärare eller åka skidor. Vad ska jag göra? Jag började relatera till döden. Om jag vore död så skulle det vara värre, säger Andersson.

Foto: TT

Annons