TV4:s besked i direktsändning efter skandalen med Öfvergård – nya beslutet för Robinson

TV4:s besked i direktsändning efter skandalen med Öfvergård – nya beslutet för Robinson

TV4/TT

Tidigare Robinson-programledaren Anders Öfvergård, 54, sparkades av TV4. Nu har kanalen meddelat en stor förändring i programmet.

Efter reklamen: Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin Lundin

Slå på ljud

Tv-profilen Anders Öfvergård har under de senaste åren varit en av Sveriges mest populära programledare. De svenska tv-tittarna har bland annat kunnat se honom i "Robinson", "Anders knackar på" och "Arga snickaren".

Öfvergård har gjort sig känd för sin hårda jargong, vilket har gått hem hos de svenska tv-tittarna. Men under förra året kom ett tungt besked för tv-profilen. TV4 meddelade att de bryter samarbetet med Öfvergård. Anledningen är att profilen ska ha agerat våldsamt mot en kvinna under en personalfest.

54-åringen ska enligt uppgifter till Expressen var rejält berusad under händelsen.

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, har Anders Öfvergård skrivit i ett sms till Expressen.

TV4:s besked om Robinson i direktsändning

Men trots 54-åringens försvinnande kommer TV4 fortsätta att sända det klassiska programmet Robinson och under Nyhetsmorgon presenterade kanalen Öfvergårds ersättare.

Petra Malm kommer att axla rollen. 45-åringen var den första kvinnan någonsin som antagits till det svenska specialförbandet Särskilda operationsgruppen, vilket är Försvarsmaktens hemligaste förband. Men Malm saknar inte programledarerfarenhet. 45-åringen har lett TV4:s "Elitstyrkans hemligheter".

– Det känns helt fantastiskt. Det kändes rätt direkt och jag svarade ja på en gång. Jag behövde ingen betänketid alls, säger Petra Malm, som har varit elitsoldat i 14 år, till TT och fortsätter:

– Det ska bli roligt att få visa den jag är. Jag är en känslomänniska, jätteglad och extremt empatisk. Jag kommer att vara mig själv fullt ut och det känns fint. Prägeln på programmet kommer att vara det, tillsammans med det norrländska, raka och tydliga, säger hon.

LÄS MER: Björn Frantzéns lyxliv med hustrun – vägen till Michelinstjärnorna

LÄS MER: Bilden på Chris väcker reaktioner utomlands – ögonblicket med Nicolas

LÄS MER: Tareq Taylors ilska efter attacken – varnar fansen: ”Anmäler alla”