Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s stora Bingolotto-bluff avslöjad – tittarnas misstankar stämmer

01 jan, 2023, 17:00 

Nu avslöjas bluffen i Bingolotto – så här luras tittarna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Om du spenderade dagen innan julafton eller nyårsafton med en lott i handen framför tv:n är du inte ensam. Det är ju två av Bingolottos mest pampiga sändningar, som varje år lockar hundratusentals spelsugna tittare.

Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Men allting är faktiskt inte som det ser ut. Tittarna blir lurade – mitt framför ögonen på dem.

Speciella detaljen i Bingolottos nyårssändning

Ja, de båda sändningarna tillsammans samlade ihop ett överskott på hela 150 miljoner kronor till Sveriges klubbar och föreningar. Sju miljoner mer än i fjol! Dessutom var det ju ett gäng lyckliga lottägare hemma i soffan som fick sig ett trevligt avslut på året.

Nyårssändningen var om än möjligt ännu flådigare än tidigare – eller vad sägs som den specialtillverkade Nyårsklocka, gjuten i brons, som ringde in nyåret?

Annons

Programmet leddes av den proffsiga kvartetten bestående av Lotta Engberg, Stefan Odelberg, Daniel Norberg och Sarah Dawn Finer, och de hade självklart gäster med sig som stod för underhållningen i studion. Eller?

Stefan Odelberg och Lotta Engberg i Bingolotto
Två fullblodsproffs!

TV4:s svar på Bingolotto-bluffen

Faktum är att två av framträdandena var förinspelade, skriver Expressen. Det handlar om Sven Ingvars och Andreas Johnson bekräftar John Sarafian, PR-ansvarig för Bingolotto för tidningen.

Dessutom är det inte första gången det händer. När Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist sjöng julsånger i studion dan före dopparedan var det nämligen också förinspelat. Detta gick däremot inte tittarna obemärkt förbi:

"Så det är inspelat redan :O Jo, misstänkte det!" Skriver en tittare på Carolas Instagram eftersom hon laddade upp en bild innan numret ens var sänt.

Annons

"Synd bara att det inte va live" Skriver en annan.

– Vi hoppas att det inte förstör helhetsupplevelsen. Vi vill ge våra tittare en så bred underhållning som möjligt, säger John Sarafian till Expressen, och berättar att det sker av logistiska skäl. Han förklarade det även för Expressen i fjol:

– Vi hade inte fått tillgång till så bra artister om vi inte spelat in dem.

Foto: TV4

Annons