Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

TV4:s stora Bingolotto-bluff avslöjad – tittarnas misstankar stämmer

TV4:s stora Bingolotto-bluff avslöjad – tittarnas misstankar stämmer

Foto: TV4

Nu avslöjas bluffen i Bingolotto – så här luras tittarna.

Om du spenderade dagen innan julafton eller nyårsafton med en lott i handen framför tv:n är du inte ensam. Det är ju två av Bingolottos mest pampiga sändningar, som varje år lockar hundratusentals spelsugna tittare.

Bingolottos programledare – minns du alla?
0:39

Efter reklamen: Bingolottos programledare – minns du alla?

(0:39)

Slå på ljud

Men allting är faktiskt inte som det ser ut. Tittarna blir lurade – mitt framför ögonen på dem.

TV4:s besked: Lotta Engberg gör sin sista sändning – försvinner efter Nyårsbingo

Speciella detaljen i Bingolottos nyårssändning

Ja, de båda sändningarna tillsammans samlade ihop ett överskott på hela 150 miljoner kronor till Sveriges klubbar och föreningar. Sju miljoner mer än i fjol! Dessutom var det ju ett gäng lyckliga lottägare hemma i soffan som fick sig ett trevligt avslut på året.

Nyårssändningen var om än möjligt ännu flådigare än tidigare – eller vad sägs som den specialtillverkade Nyårsklocka, gjuten i brons, som ringde in nyåret?

Programmet leddes av den proffsiga kvartetten bestående av Lotta Engberg, Stefan Odelberg, Daniel Norberg och Sarah Dawn Finer, och de hade självklart gäster med sig som stod för underhållningen i studion. Eller?

Stefan Odelberg och Lotta Engberg i Bingolotto

Två fullblodsproffs!

Foto: TV4

Brand i Bingolottos studio – mitt under uppesittarkvällen: "Oj herregud"

TV4:s svar på Bingolotto-bluffen

Faktum är att två av framträdandena var förinspelade, skriver Expressen. Det handlar om Sven Ingvars och Andreas Johnson bekräftar John Sarafian, PR-ansvarig för Bingolotto för tidningen.

Dessutom är det inte första gången det händer. När Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist sjöng julsånger i studion dan före dopparedan var det nämligen också förinspelat. Detta gick däremot inte tittarna obemärkt förbi:

"Så det är inspelat redan :O Jo, misstänkte det!" Skriver en tittare på Carolas Instagram eftersom hon laddade upp en bild innan numret ens var sänt.

"Synd bara att det inte va live" Skriver en annan.

– Vi hoppas att det inte förstör helhetsupplevelsen. Vi vill ge våra tittare en så bred underhållning som möjligt, säger John Sarafian till Expressen, och berättar att det sker av logistiska skäl. Han förklarade det även för Expressen i fjol:

– Vi hade inte fått tillgång till så bra artister om vi inte spelat in dem.

Foto: TV4